Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: Aktsiad kahe aasta kõrgeimal tasemel

  Ühendriikide aktsiaturud alustasid nädala teist kauplemispäeva märgatavalt kõrgemalt. Levib optimism, et järgmine aasta tuleb börsile hea aasta ning seetõttu on täna peamised aktsiaindeksid löönud viimase kahe aasta rekordid

  „Kauplemisaktiivsus on suhteliselt madal ja see on loomulik, et turg jätkab tõusu,” teatas CNN-ile Glenmede investor Robert Siewert, „vaadates tulevat aastat, on alust arvata, et majandus jätkab kasvu. Nii kaua kuni majandus jätkab tõusu, teeb kasumit ka aktsiaturg.”
  Eile pärast sulgemiskella teatas oma kvartalitulemused Adobe Systems, raporti kohaselt oli kasum 269 miljonit dollarit, 53 senti aktsia kohta, mis on väga hea tulemus võrreldes eelmise aasta 32 miljoni suuruse kahjumiga. Täna on tarkvaratootja aktsiahind kerkinud 5,01 protsenti 30,64 dollarile.
  Teised suurimad tõusjad on teisipäeva pärastlõunal +3,51 protsenti, JPMorgan Chase +2,98 protsenti ja Nokia ADR +2,53 protsenti. Aktsiahinnas on enim kaotanud eBay -2,6 protsenti, PepsiCo -1,42 protsenti ja 3M -1,06 protsenti.
  Kasvutrendi on näha ka tarbeainete turul. Kulla hind on kerkinud 0,22 protsenti 1389 dollarile ning toornafta +0,45 protsenti 89,79 dollarile.
  Aktsiaindeksid on täna löönud viimase kahe aasta rekordid, Dow +0,43 protsenti 11528 punktile, Nasdaq +0,62 protsenti 2666 punktile ja S&P +0,55 protsenti 1254 punktile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Esmaspäeval peatab börs LHV aktsiatega kauplemise
Seoses LHV aktsiate jagunemisega peatab Tallinna börs esmaspäeval nendega kauplemise ning uuesti avanemisest teatab börs eraldi.
Seoses LHV aktsiate jagunemisega peatab Tallinna börs esmaspäeval nendega kauplemise ning uuesti avanemisest teatab börs eraldi.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.