Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pangad töötajaid preemiaga ei hellita

  "Sampo Pank ei maksa 2010. aastal Danske Bank Grupi tasupoliitikale tuginedes panga töötajatele boonuseid. Samas vastavalt turul kehtivatele praktikatele on boonuste maksmisel teatud erandeid, meie puhul on selleks Danske Markets," rääkis Sampo Panga personalidirektor Liina Oks.
  Ka Nordea Panga personalijuhi Jane Järvalti kinnitusel pangas selle aasta lõpus boonuseid ei maksta, aga sõltuvalt finants- ja ärieesmärkide täitmisest makstakse boonuseid 2010. aasta eest järgmisel aastal.
  Kellele ja mille eest boonuseid makstakse, otsustatakse Järvalti sõnul 2011. aasta märtsis pärast lõplike tulemuste selgumist.
  Sama süsteem toimib SEB Pangas: preemiate maksmine otsustatakse pärast aastatulemuste avaldamist veebruaris, ütles SEB jaepanganduse ja tehnoloogia valdkonna juht Eerika Vaikmäe-Koit.
  LHV Panga juhi Erki Kilu sõnul sõltub töötajate tulemustasu panga finantstulemustest, mis aasta jooksul saavutatakse. Tulemused võetakse kokku pärast aasta möödumist ning tulemustasu makstakse kõigile panga töötajatele ühesugustel alustel.
  "Lisaks on ligikaudu pooled panga töötajad LHV Groupi aktsionärid, mistõttu on meie jaoks oluline ettevõtte väärtuse kasvatamine pikaajaliselt," rääkis Kilu.
  Swedbanki kontserni juhtkonnale selle aasta eest tulemustasusid ei maksta ning niisamuti jäävad tulemustasudest ilma panga töötajad Balti riikides, Ukrainas ja Venemaal, kirjutas eile Rootsi majandusleht Dagens Industri. "Tulemused ei ole sellised, mis õigustaks tulemuspalkade maksmist," ütles lehele Swedbanki infodirektor Thomas Backteman.
  Samas ei ole Rootsis tänavu juba karmistunud ja tulevast aastast veelgi karmistuvad boonuste maksmise reeglid Swedbanki tütarpankadesse Balti riikides, Venemaal ja Ukrainas veel laienenud. "Need riigid lülitatakse süsteemi lähiaastatel," ütles Backteman.
  Mujal Euroopas on boonuste maksmisel pilt üsna sarnane kui Rootsis. Suurtes pankades on boonused vähenenud 20-30%, kirjutab Financial Times.
  Ka Wall Streetil on ees kitsimad ajad - New York Times kirjutab, et mitmed firmad ei kavatse tänavu üldse boonuseid maksta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Energiasalve eestvedaja: seitse soovitust uuele valitsusele, mida energeetikas muuta
Uuele valitsusele jäävad kaheksa kuud on piisavalt pikk aeg, et teha kapitaalselt valesid või väga õigeid otsuseid, mis mõjutavad Eesti energeetikasektori pikka vaadet, kirjutab Energiasalve projekti eestvedaja Peep Siitam.
Uuele valitsusele jäävad kaheksa kuud on piisavalt pikk aeg, et teha kapitaalselt valesid või väga õigeid otsuseid, mis mõjutavad Eesti energeetikasektori pikka vaadet, kirjutab Energiasalve projekti eestvedaja Peep Siitam.
ELMO näeb enda kaugjuhitaval tehnoloogial rakendust ka sõjatööstuses
Tallinna kommunaalameti igavene juht paneb ameti maha
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Soomlased ehitavad Helsingisse 400 miljonit maksva soojuspumba
Mereveest sooja tootmine, mida plaanitakse ka Tallinnas, saab Soome pealinnas peatselt tõeks: Helsingi sooja- ja elektritootja Helen plaanib 400 miljoni euro eest püstitada pealinna Salmisaarele tohutu mereveel töötava soojusvaheti.
Mereveest sooja tootmine, mida plaanitakse ka Tallinnas, saab Soome pealinnas peatselt tõeks: Helsingi sooja- ja elektritootja Helen plaanib 400 miljoni euro eest püstitada pealinna Salmisaarele tohutu mereveel töötava soojusvaheti.
Prokuratuur sõdib Ekspressi ajakirjanike trahvimise nimel riigikohtuni välja
Markantne kaasus, kus prokuratuur on veendunud, et ajakirjanikud peaksid kohtumenetlusest tehtavate lugude jaoks võimudelt loa saama, saab nüüd lõpplahenduse riigikohtus.
Markantne kaasus, kus prokuratuur on veendunud, et ajakirjanikud peaksid kohtumenetlusest tehtavate lugude jaoks võimudelt loa saama, saab nüüd lõpplahenduse riigikohtus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.