Ülistuslaul eneseületusele

Signe Sillasoo 25. veebruar 2011, 00:00

Viimased nädalad on eriti inspireerivad olnud. Paljud on eneseületustega silma-kõrva jäänud ning midagi "hullu", suurt ja ootamatut korda saatnud või veel saatmas.

Nende seas on ümbermaailmarändurid, ühed, kes praegu ratastega teel, et suurele pallile ring peal teha, teised, kes mere peal loksudes sama proovivad. Samuti need, kes oma võimed Eestit läbimises proovile panid, ühed suuskadel, teised õhupalliga. Ja loomulikult 7000 inimest, kes nädalavahetusel külma kartmata enese jaoks suure asjaga hakkama said ja maratoni läbisid. Kõik need on väärt ettevõtmised, millele kaasa elada.

Et inspiratsiooninälga ei tekiks, tuleb uusi ettevõtmisi, millele kaasa elada, sel nädalavahetusel aina juurde. Filmitööstuse maraton ehk Oscarite jagamine toimub juba ülehomme. Põhjust pöidlaid pihus hoida on rohkem kui küll. Vähemalt neil, kes filmikunstist peavad. Ehk napsab Tanel Toomi film "Confession" Oscari? Film on seda väärt.

Lisaks saab Eesti homme 2011. aasta esinduslaulu, mis Eurovisioonile läheb. Aga mitte see pole kõige olulisem. Pigem on tähtis asjaolu, et Eesti popmuusika saab taas rikkamaks. Kui mitte just suuresti ennast ületades, siis vähemalt uusi uksi on see võistlus mõningatele artistidele avanud küll. Hoian pöialt, et neil jätkuks jaksu edasi tegutseda, sest head muusikat ei ole kunagi liiga palju. Ja Jõhvi balletifestival kogu täiega on ka üks suur inspiratsiooniallikas - esmaklassilised tantsijad ja seaded.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:12
Otsi:

Ava täpsem otsing