Aasta ajakirjanik on Koit Brinkmann

ÄP 08. märts 2011, 00:00

Aasta ajakirjaniku preemiat kätte andes ütles Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel, et tegemist on ajakirjanikuga, kelle tööd on aasta-aastalt järjest paremaks läinud, ja ajakirjanikuga, keda paljud peatoimetajad oma lehes tööl tahaksid näha.

Lisaks Brinkmannile olid aasta ajakirjaniku nominendid MK-Estonia ajakirjanik Oksana Avdejeva, Postimehe ajakirjanik Tuuli Koch ja Eesti Päevalehe ajakirjanik Rein Sikk.

Aasta ajakirjaniku tiitli annab ajalehtede liit ajakirjanikule tema viimase aasta väljapaistva töö eest. Preemia suurus on 4473,82 eurot.

2010. aasta parima uudise auhinna sai Äripäeva ajakirjanik Kadri Jakobson lugudega "Töötukassa miljonihankest sai suure osa asutuse juhi sõbra firma", "Töötukassa hanke tingimused muutusid" ja "Ametnike tuttavad on töötukassa hangete võidumehed".

Parima arvamusloo auhinna sai Aivar Hundimägi Äripäevas ilmunud looga "Miks ma ei kummarda mõne kodumaise ettevõtja ees?".

Parima olemusloo auhinna sai Kirsti Vainküla Eesti Ekspressis ilmunud artikli "Keegi ei mõistnud jalutut võitlejat" eest.

Aasta parimateks noorteks ajakirjanikeks valis EALL Piret Laksoni ja Laura Mallese Eesti Ekspressis 15. juulil ilmunud loo "Ansip ei võtnud meid vastu burkade tõttu" eest. Noore ajakirjaniku preemia annavad välja Tartu Ülikooli ajakirjanduse eriala 1984. aasta vilistlased ja preemia suurus on 1000 eurot.

Eelmise aasta aasta parima uudisfoto auhinna sai Äripäeva fotograaf Erik Prozes pildi eest, mis kujutas sotsiaalminister Hanno Pevkurit vastakuti alltöövõtjatega, kellele ministeeriumi tellimusel valminud Pärnu lastekodu peatöövõtja jättis raha maksmata.

Parima olemusfoto auhinna võitis Äripäeva fotograaf Andres Haabu pildiga reklaamklipi "Vapruse kutse" avalinastusel üksinda istuvast Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste kõrgema sõjakooli ülemast major Vahur Murulaidist.

2010. aasta parima portreefoto tegi Nädalise fotograaf Siim Solman lund lükkavast traktoristist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:49

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing