Goldman osta Buffetilt tagasi 5 miljardi eest eelisaktsiad

Rait Rebane 18. märts 2011, 21:31

Ühendriikide investeerimispank Goldman Sachs teatas täna, et ostab tagasi 5 miljardi dollari eest eelisaktsiaid, mis müüdi finantskriisi tipp-punktis Warren Buffeti firmale Berkshire Hathaway. Tagasiostuga lõppeb kuulus tehing, mis tõi Buffettile sisse enam kui 15 dollarit dividende sekundis.

Goldman ostab aktsiad 10 protsendise preemiaga, samuti tuleb pangal maksta kogunenud dividende ja ühekordse eelisdividendi eest kokku 1,64 miljardit dollarit. Investeerimispank keeldus selgitamas eelisdividendi maksmise põhjust.

Finantskriisi ajal Warren Buffetile müüdud eelisaktsiad pakkusid sel ajal paljudele kindlust pank suudab rasked ajad edukalt ära elada, Goldman pidi Buffeti nõusoleku eest maksma märkimisväärseid summasid. Eelisaktsiatega pidi investeerimispank Buffetile maksma 10 protsenti ehk 500 miljonit dollari dividende aastas.

„Goldman Sachsil on õigus 30 päevase etteteatamisega osta tagasi kõik aktsiad. Siiani on panka tagasi hoidnud Föderaalreserv, kuid kahjuks saab Goldman varsti rohelise tule,” kirjutas Warren Buffet aktsionäridele suunatud kirjas.

Samas jääb Berkshire’i kätte ligi 43,5 miljonit Goldmani tavaaktsiat, mis osteti samal ajal kui eelisaktsiad.

Täna keskpäevaks on Goldman Sachsi aktsiahind kerkinud 2,61 protsenti 159,81 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. March 2011, 21:31
Otsi:

Ava täpsem otsing