Analüütik: Silmeti eest maksti liiga kõrget hinda

Raivo Sormunen 05. aprill 2011, 10:56

Technology Metals Research üks kaasasutaja ja juht Jack Lifton oletab, et Molycorp maksis Eesti firma eest liiga kõrget hinda.

Haruldastele metallidele kasutamisele keskendunud analüütiku sõnul võib tehing näidata Molycorpi laienemisprobleeme Ühendriikides. „Ma tahaks teada, miks Molycorp maksis selle (Silmeti) eest niivõrd kõrget hinda. Sellise tootmisvõimsuse eest on see suur raha,“ märkis Lifton.

Colorados haruldaste metallide kaevandust omav Molycorp maksis 90% Silmeti aktsiate eest 89 miljonit dollarit (62,5 miljonit eurot).

Molycorp esindaja Jim Simsi sõnul aitab Silmeti ostmine ettevõttel kohe alustada maagist metallide tootmist, mis on olulise tähtsusega magnetiliste metallide (praseodüümi ja neodüümi sisaldav kaksikelement) tootmisel.

„Lühiajalises plaanis aitab Silmet tõsta meie aastast tootmismahtu 3000 tonnilt 4000 tonnile ning anda hiljem veel 3000 tonni jagu tootmisvõimsust juurde,“ märkis Molycorp president Mark A. Smith. Lisaks aitab Silmeti omandamine jõuda Molycorpil Euroopa turule.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. April 2011, 09:03
Otsi:

Ava täpsem otsing