Arstid elavad paralleeluniversumis?

Villy Paimets 07. aprill 2011, 00:00

Perearstide seltsi juht Ruth Kalda rääkis eilses Postimehes, et seltsis on arutlusel perearsti visiiditasu kehtestamine. "Kindlasti ei hakka see kehtima kõigile, püsiva sissetulekuta ja vähekindlustatud inimesed ei peaks seda kindlasti maksma. Perearsti teenus peab jääma kõigile kättesaadavaks ja see kättesaadavus peaks isegi paranema. Visiiditasul võiks olla inimestele korralekutsuv mõju: see paneks neid natuke rohkem mõtlema, enne kui sammud arsti juurde seavad," selgitas Tartu Ülikooli peremeditsiini professor Kalda ning jätkas: "Üsna sageli tuleb vastuvõtule inimesi, kellel midagi kurta polegi, kuid kes ütlevad, et astusid lihtsalt postkontorisse või poodi minnes ka tohtri juurest läbi."

Oot, nüüd läks midagi segamini. Võtame selle konstruktsiooni uuesti ette: perearstide seltsis arvatakse, et visiiditasu kehtestamine mõjuks inimestele korralekutsuvalt, et siis jätaks paljud inimesed niisama arsti tüütamise järele. Samas lubab selts, et vähekindlustatud inimesed ei peaks visiiditasu kindlasti maksma.... Kes teil sealt postkontorisse-poodi minnes siis igaks juhuks läbi hüppavad, kas tõesti hommikust õhtuni tööd rügavad inimesed? Või ettevõtjad? Millegipärast kaldun arvama, et pigem ikka needsamad vähekindlustatud inimesed, kes visiiditasu maksma hakkama ei peaks...

Mida päev edasi, seda enam kaldun ma arvama, et suur osa meditsiinitöötajaist elab mingis teises maailmas. Paralleeluniversumis, kus loogikagi käib hoopis teisi radu, kui meil siin, selles reaalsuses.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:51
    Otsi:

    Ava täpsem otsing