ING näitab võimu

Fredy-Edwin Esse, California 05. mai 2011, 11:23

Hollandi suurim pank ING Groep teatas täna 12% kasvanud esimese kvartali kasumist, mis ületas analüütikute prognoose. Lisaks plaanitakse kindlustusharu IPOt.

Aasta esimese kolme kuuga teenis pank puhaskasumina 1,38 miljardit eurot. Aasta varem oli puhaskasum 1,23 miljardit, vahendab uudisteagentuur Bloomberg. Agentuuri küsitletud analüütikud lootsid keskmiselt näha 1,25 miljardi suurust puhaskasumit.

ING valmistab praegu ette oma kindlustusharu müüki, mis oli Euroopa Liidu kehtestatud tingimus, et pank saaks riigiabi. Firma plaanib kahte eraldi aktsiate esmaemissiooni - üks Euroopa ja Aasia äride eest ning teine USA haru eest. Ladina-Ameeria haru võimalusi firma sõnul veel uuritakse.

"Grupi restruktureerimine sujub ilusasti," ütles panga tegevjuht Jan Hommen, kelle sõnul viiakse IPOd läbi tõenäoliselt 2012. aastal, sõltuvalt turutingimustest. "Me oleme näidanud kindlat jaeäri kasvu läbi terve firma."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. May 2011, 11:23
Otsi:

Ava täpsem otsing