Mis sest rahast ikka riigile tagasi maksta!

Villy Paimets 06. september 2011, 00:00

Endise riigikogu liikme saatus on karm - konkurents tööturul on nii tugev, et isegi doktorikraadiga ekssaadik peab endale üle lahe elatist otsima hakkama. Eilne Õhtuleht kirjutas endistest riigikogu liikmetest, kes kevadistel valimistel enam valituks ei osutunud. Artiklist selgub, et Maret Merisaar (rohelised) on loodetud töö asemel saanud 25 äraütlevat vastust. Merisaar kirjeldas, et on tulutult kandideerinud riigiametitesse, teiste seas ühte ministeeriumisse, kus jõudis suisa neljanda vooruni välja. "Tuleb vist minna Soome pensionisammast tegema: viis aastat seal ja hakkab saama 1200eurost pensioni," ütles ta.

Aga võib-olla peitub põhjus hoopis inimeses endas? Võib olla on mõnele potentsiaalsele tööandjale meelde jäänud Merisaare kunagised "tippsaavutused"?

Nii kirjutas Äripäev näiteks 2009. aasta veebruaris, et "Riigikogu roheliste fraktsiooni kuuluv Maret Merisaar oli üks neist, kelle kuluhüvitiste jääk mullu 1. detsembri seisuga oli 14 000kroonises miinuses ehk saadik kulutas rohkem, kui talle hüvitada sai."

Ise põhjendas Merisaar toona oma käitumist roheliste erakonna siselistis järgmiselt: "2008. aasta jaanuaris olin ka ise üks "pühakutest", kel oli suur osa hüvitistenormist kulutamata. Siis arvasimegi, et seekord tellime julgemalt analüüse ja maksame ürituste arveid, mis sest rahast ikka tagasi maksta riigile. Ja ega aasta tagasi ka polnud nii suurt majanduslangust ja hundiulgu veel ette näha."

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 19:00
    Otsi:

    Ava täpsem otsing