Euroopa eksliidrid: lõpetagem säästmine

Katri Soe-Surén, Silvia Kruusmaa 06. september 2011, 11:31

Euroopa eksliidrid, teiste seas Vanhanen, Schröder ja Blair, näevad eurotsooni lahendusena eurotsooni ühtseid võlakirju ja euro abifondi suurendamist.

Grupp eksjuhte, kuhu kuuluvad ka Hispaania endine peaminister Felipe Gonzalez ja Euroopa Komisjoni ekspresident Jacques Delors, hoiatasid ühtlasi keskendumast säästuprogrammidele, mis “võivad õõnestada praegust habrast taastumist” ja pakkusid välja uute stiimulite rakendamist kasvu õhutamiseks.

“Säästmine on vajalik, kuid ainult sellest ei piisa,” ütlesid eksliidrid oma raportis.
“Me oleme jõudnud punkti, kus eurotsoon kas liigub edasi ühtsema rahandus- ja majandusliidu poole või – ja see on reaalne oht – laguneb koost,” ütles eile Brüsselis raportit tutvustanud Guy Verhofstadt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. September 2011, 16:22
Otsi:

Ava täpsem otsing