Romet Kreek • 29. september 2011 kell 11:27

Hääletus tõstis Euroopa aktsiaid

Euroopas on aktsiate hinnad tõusnud seejärel, kui Saksamaa parlament kiitis heaks euroala päästefondile täiendava jõu andmise.

See vähendas mõningal määral muret poliitiliste erimeelsuste suhtes, mis takistavad võlakriisi lahendamist, kirjutab Reuters.

"Oleks liialt optimistlik arvata, et kriis on läbi ning seetõttu oleks Saksa valitsuse võlakirjade turvastaatus kadunud," ütles Evolutuion Securitiese võlakirjaanalüütik Elisabeth Afseth. "Me ei oota, et Saksa paberite tootlused lähiajal palju kõrgemale praeguselt tasemelt tõuseks," lisas ta.

Saksamaa aktsiaturg tõusis täna 0,03 protsenti, Prantsusmaa 0,6 protsenti, Hispaania 0,8 protsenti, Šveits 0,4 protsenti, Itaalia 1,2 protsenti, Holland 0,6 protsenti, Taani 1,2 protsenti, Norra 0,3 protsenti, Rootsi 0,7 protsenti. Briti aktsiaturg langes 0,4 protsenti.

Soome aktsiaturg kukkus 0,1 protsenti. Täna 3500 töötaja koondamisest teada andnud Nokia aktsia hind tõusis 0,05 protsenti, 4,182 eurole.

Hetkel kuum