Raul Allvee: Estonia huku puhul toimis skeem

Kaisa Gabral 01. oktoober 2011, 11:28

Estonia huku puhul olen kindel, et toimis skeem, milles üks põhjus viis teiseni, kui esimene põhjus oli likvideerida, siis teist ei järgne, aga siin oli vastupidi, märkis parvlaeva Estonia teine tüürimees Raul Allvee ajalehele Meie Maa.

Raul Allvee töötas parvlaeva Estonia teise tüürimehena, kuid 1994. aasta 28. septembri saatuslikul ööl magas lühikest und Tallinna üürikorteris – tema kahenädalane vahetus pidi algama päev hiljem. Hommikul kell 4.30 äratas teda kellraadio, mis hakkas une sekka hakkima süngeid sõnumeid Läänemerelt.

"Kui info laevahukust oli varahommikul minuni jõudnud, hakkasime kolleegidega helistama ja saime kokku õnnetuse ööl laevas olnud vanemtüürimehe Juhan Herma abikaasa juures, püüdsime talle mingil määral toeks olla," rääkis Allvee ajalehele Meie Maa.

Allvee sõnul tekitavad siiani temas imestust pääsenute nimekirjad, kust hulk kirja pandud nimesid hiljem kustutati, nende hulgas kapten Avo Piht. "Lisaks omastele on ju veel terve hulk inimesi, kes on Pihti piltidel ja filmilindil ära tundnud," rääkis Allvee.


 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. October 2011, 11:29
Otsi:

Ava täpsem otsing