Rainer Saad • 21. oktoober 2011 kell 17:09

Töötuse määr langes pooltes osariikides

USA töötuse määr langes septembris pooltes osariikides, mis on märk sellest, et tööhõive andis end terves riigis tunda.

USA Tööjõuameti andmetel langes töötuse määr septembris 25 osariigis, tõusis 14 osariigis ja jäi muutumatuks 11. See on tagasihoidlik tõus võrreldes augustiga, kus töötus tõusis 26 osariigis.

Ameerikas loodi septembris 103 000 töökohta, mida on 2 korda rohkem kui augustis. Erilist mõju see 9,1% töötuse määrale paraku ei avalda. Inimeste arv, kes töötu abiraha taotlevad, on vastavalt nelja nädala keskmistele numbritele langenud 6 kuu madalaimale tasemele. Uudised tööturult annavad aimu, et uut majanduslangust ei tule.

Tööandjad on viimase 5 kuu jooksul loonud keskmiselt 1 kuu lõikes 72 000 töökohta. See jääb alla 100 000, mis on vajalik pidamaks sammu rahvastiku kasvuga. See jääb alla ka selle aasta esimesele poolele, mil loodi 180 000 töökohta kuus.

Tööandjad olid uute töökohtade loomise suhtes kevadel pessimistlikud, kuna tarbijad ei näidanud ostmisel üles erilist optimismi. Tõusnud bensiini ja toidu hinnad mõjutasid tarbijate valikuid. Tarbijakulutused moodustavad 70% USA majandustegevusest.

Hetkel kuum