• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hartwall võttis õlle järel käsile veini

  Baltimaades, Venemaal, Kesk-Aasias ja mujal endises N. Liidus esimese välispruulikojana alustanuna õlleäris miljardeid teeninud Hartwall püüab nüüd edulugu korrata veiniga.

  Hartwallide perefirma ostis aastapäevad tagasi Krimmis Inkermani veinitööstuse enamusosaluse ning püüab nüüd korrata 1990ndatel endises N. Liidus alustatud õlleäri edulugu ka veini alal, teatab ajaleht Talouselämä.
  Ukraina suurim veinitootja Inkerman müüb praegu Venemaal ja mujal SRÜs 17 miljonit liitrit veini aastas, kuid Hartwallidel on sootuks suuremad plaanid – viie aasta pärast peaks tootmismaht kerkima 35 mln liitrini. Kümne aasta pärast loodetakse aga kasvada Venemaa turuliidriks ning vallutada turgu mujalgi endises N. Liidus ja Ida-Euroopas. Kaugem eesmärk on luua Ida-Euroopa võimsaim veinibränd, kinnitab Hartwall.
  Praegu korjatakse Inkermani veiniväljadel rkatsiteli viinamarju käsitsi ning saak veetakse vana traktori järelhaagises nõukaajal ehitatud tehasehoonesse, kust tammevaadid veerevad tohutusse veinikeldrisse. Juba novembris peaksid aga valmima esimesed 13 meetri kõrgused roostevabast terasest mahutid, millest igaüks neelab 180 000 liitrit veini. Esimese hooga pannakse neid püsti 25.
  Inkermani veinitööstuse kaasomanikud on Hartwalli kõrval kohalik investeerimisfirma Horizon Capital ja ärimees Valeri Šamotii. Hartwalli emafirma on Euroopa suurim õlletootja Heineken.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.