• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA tööpuudus langes

  Vaatamata kestvatele probleemidele langes töötuse määr USA tööturul oktoobris 9 protsendile, kirjutas uudisteagentuur Bloomberg.

  Septembris oli töötus USA-s veel 9,1% tasemel ja hoolimata töötuse langusest on töökohtade arvu kasv jätkuvalt väga aeglane. Valitsuse andmetel loodi ühendriikide erasektoris oktoobris 104 000 töökohta ja kaotati 24 000 avaliku sektori ametiposti, andes lisandunud töökohtade arvuks 80 000. Ka septembris juurde tulnud töökohtade arvu korrigeeriti ülespoole – 158 000 töökohani.
  „Meil tuleks silmas pidada, et olukord on nii hull, et see [raport] näeb hea välja. Antud kontekstis pole see sugugi kehv tulemus,” kommenteeris olukorda BTIG turustrateeg Dan Greenhaus.
  Tööministeeriumi raport on ühtlasi ka märgiks, et vaatamata Euroopast lähtuvatele riskidele ja riigi enda poliitikute kähmlemisele defitsiidi vähendamise pärast on lootust, et ühendriikide majandusaktiivsus jätkab tõusmist, kuigi aeglaselt. Mõned päevad tagasi muutis ka USA keskpank oma töötuse vähenemise prognoosi pessimistlikumaks. Nüüd oodatakse, et riigi töötuse määr enne 2013. aastat alla 8% ei lange.
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Rainer Vakra lahkub Tallinna Soojusest ja asub juhtima keskkonnaametit Rainer Vakra: keskkond on minu elu ja kirg
Tallinna Soojuse juhatajana töötav Rainer Vakra asub uuest aastast tööle keskkonnaameti peadirektorina.
Tallinna Soojuse juhatajana töötav Rainer Vakra asub uuest aastast tööle keskkonnaameti peadirektorina.