4. november 2011 kell 15:18

USA tööpuudus langes

Vaatamata kestvatele probleemidele langes töötuse määr USA tööturul oktoobris 9 protsendile, kirjutas uudisteagentuur Bloomberg.

Septembris oli töötus USA-s veel 9,1% tasemel ja hoolimata töötuse langusest on töökohtade arvu kasv jätkuvalt väga aeglane. Valitsuse andmetel loodi ühendriikide erasektoris oktoobris 104 000 töökohta ja kaotati 24 000 avaliku sektori ametiposti, andes lisandunud töökohtade arvuks 80 000. Ka septembris juurde tulnud töökohtade arvu korrigeeriti ülespoole – 158 000 töökohani.

„Meil tuleks silmas pidada, et olukord on nii hull, et see [raport] näeb hea välja. Antud kontekstis pole see sugugi kehv tulemus,” kommenteeris olukorda BTIG turustrateeg Dan Greenhaus.

Tööministeeriumi raport on ühtlasi ka märgiks, et vaatamata Euroopast lähtuvatele riskidele ja riigi enda poliitikute kähmlemisele defitsiidi vähendamise pärast on lootust, et ühendriikide majandusaktiivsus jätkab tõusmist, kuigi aeglaselt. Mõned päevad tagasi muutis ka USA keskpank oma töötuse vähenemise prognoosi pessimistlikumaks. Nüüd oodatakse, et riigi töötuse määr enne 2013. aastat alla 8% ei lange.

Autor: Maarja-Liis Mitri

Hetkel kuum