• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Käo vahetas Balbiino kriisiaegse juhi välja

  Suurärimehe Jüri Käo juhitav AS NG Investeeringud vahetas novembri alguses jäätisetootja Balbiino senise juhi Jaak Muugi sama ettevõtte endise ostujuhi Kaido Saluranna vastu.

  Jüri Käo ütles hiljuti, et kriisiaegsed juhid ei sobi praegu ettevõtteid juhtima ja nad tuleks välja vahetada. Mida ta sellega täpsemalt mõtles, miks Muugile Saluranda eelistas ning mida uuelt juhilt ootab, Käo Äripäevale sel reedel ei selgitanud.
  Kaido Salurand ütles, et kavatseb teha Eestis tunnustatud jäätisetootjast tunnustatud eksportööri. „Balbiino on ja jääb küll ennekõike jäätisetootjaks, kuid külmavaldkonna eksperdina on meie ülesanne ennast selles valdkonnas senisest palju jõulisemalt kehtestada,“ lausus ta.
  „Balbiino jäätiseeksport on viimastel aastatel tõesti mõned protsendid kannatanud,“ kommenteeris Salurand viimastel aastatel Balbiino kogetud tagasilööke private labeli ja eksporditoodetega. „Rõõmustavalt oleme leidnud ja leidmas meie toodetele uusi turge ja väljundeid. Tänavu on meie ekspordiportfelli lisandunud Saksamaa ja Ameerika Ühendriigid.“
  Salurand ütles, et nii ekspordis kui kui ka siseturule suunatud müügis on Balbiino prioriteediks oma kaubamärkide arendamine ning kasvatamine. „Oma märgi all jäätiste eksportimine nõuab aga suuri turunduskulutusi ning kaugemate turgude puhul on tegemist ennekõike private labeli toodete ekspordiga. Ühegi välismaise jäätisetootja omandamist me ei planeeri,“ selgitas ta.
  Balbiino ihaldab Eestis esikohta
  Salurand märkis ühtlasi, et näeb nii enda kui töötajate eesmärgina valmistada naturaalsest koorest parimat Eesti jäätist. „Täpsetest majandusprognoosidest hoidudes saan kinnitada, et 2011. aastal kasvab nii Balbiino käive kui ka kasum,“ ütles Balbiino juht. Suuruselt Eesti teine jäätisetootja avaldab majandustulemusi vaid kord aastas, kuid 10 kuu tulemusi vaadates on mullusega võrreldes kasvanud nii jäätise kui ka külmutatud toodangu müüginumbrid.
  2008. aasta lõpust ainsa juhatuse liikmena ametis olnud Jaak Muug juhtis Balbiinot tähtajalise lepinguga, mis lõppes tänavu 31. oktoobril. Enne teda suunas Balbiino kurssi pisut üle kümne aasta Riho Niils.
  „Hetkel puhkan ja pühendan rohkem oma aega lähedastele. Juhina oli paratamatult selleks vähem aega,“ kommenteeris Muug Balbiinost lahkumist. Muug ütles, et ta on saanud juba ka uusi tööpakkumisi, kuid käsi veel kellegagi löönud pole. „Tööpakkumisi on olnud, täpsemalt on veel vara rääkida. Kindlasti asun üsna pea kuhugi ametisse, käed rüpes ei suuda kaua olla,“ ütles Muug.
  Eesti suurima jäätisetootja Premia juht Kuldar Leis tunnistas, et Balbiino juhivahetus tuli talle ootamatult. „See tuli jah, üllatusena. Aga ei saa ka eeldada, et üks inimene juhib ettevõtet mitukümmend aastat. Olen ka ise erinevaid ettevõtteid juhtinud,“ ütles Leis.
  Konkurent loodab sõjata läbi saada
  „Jaak Muug on olnud meile mõistlik konkurent, me pole üksteise kõri kallal olnud, nagu ehitus- ja kinnisvarafirmad. Oleme ühte riiki ära mahtunud,“ rääkis Leis. Ta tunnistas samas, et ei oska Muugi Balbiino uue juhiga võrrelda, kuna pole Salurannaga varem kokku puutunud.
  „Ma ei usu küll, et meil sõjaks läheb. Turuosad on suhteliselt stabiilselt paigas olnud ja kui need kõiguvadki 2-3%, pole see oluline. Olukord on hea ses mõttes, et kuskil 60% jäätiseturust on kodumaiste tootjate käes ja ostjad eelistavad kodumaist,“ sõnas Leis.
  AS Balbiino uus juhataja Kaido Salurand töötas alates 2010. aastast ettevõttes ostudirektorina. Enne seda oli Salurand aastatel 1999-2008 AS Norma ostudirektor ja juhatuse liige. Salurand on lõpetanud TPI tööstuse planeerimise alal cum laude ja täiendanud ennast juhtimises nii Eestis kui ka Prantsusmaal.
   
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ain Kivisaar: eksklusiivse kinnisvara kese kolib lähiaastatel Tallinna Manhattanile
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Nokia kasum tegi suure hüppe
Nokia teatas kolmanda kvartali tulemustes, et on kasvatanud ärikasumit ligi 30% ning ületas tulemustega analüütikute ootuseid, vahendab Kauppalehti.
Nokia teatas kolmanda kvartali tulemustes, et on kasvatanud ärikasumit ligi 30% ning ületas tulemustega analüütikute ootuseid, vahendab Kauppalehti.
Äripäev tunnustab novembris kõige edukamaid ettevõtteid
Äripäev on juba 28 aastat koostanud Eesti ettevõtete TOP 100 pingerida ning tänavu selguvad kõige edukamad ettevõtted auhinnagalal 24. novembril Porsche Tallinna esinduses.
Äripäev on juba 28 aastat koostanud Eesti ettevõtete TOP 100 pingerida ning tänavu selguvad kõige edukamad ettevõtted auhinnagalal 24. novembril Porsche Tallinna esinduses.
Disainer Marit Ilison lõi interjööri uuele restoranile
Maakri kvartali uue ärihoone esimesel korrusel avas uksed omanäoline restoran PÄRIS, mille omanäolise, särtsakat rohelist värvi täis interjööri lõi disainer Marit Ilison.
Maakri kvartali uue ärihoone esimesel korrusel avas uksed omanäoline restoran PÄRIS, mille omanäolise, särtsakat rohelist värvi täis interjööri lõi disainer Marit Ilison.