5. detsember 2011 kell 4:50

Swedbank vaatab "iga kivi alla"

Kuna finantssektoris jätkub globaalselt ebakindel aeg, siis otsib Swedbank jätkuvalt aktiivselt võimalusi kulude kokkuhoiuks.

"Põhimõte on, et vaatame iga kivi alla ja kaalume võimalusi. Meie kulu-tulu suhe on viimasel ajal püsinud alla 38%, mis on väga hea tulemus,“ ütles Swedbanki kommunikatsioonijuht Mart Siilivask. „Me oleme suutnud end hästi kohandada ning tahame seda taset hoida," lisas ta.

Swedbank tahab säästa kõigis kohtades, ka bürookuludes, reisikuludes, koolituskuludes, turunduskuludes. "Jälgime väga hoolikalt, milliseid tehnoloogilisi investeeringuid teeme, keskendume kliendi ja äri seisukohalt olulistele teemadele. Järgmisel aastal eesmärk on tulude langusele vastav kulude kokkuhoid," lausus Siilivask.

"Meie töötajate arv vähenes rohkem aastatel 2008-2010, ca 30%. Samuti oleme samas ajavahemikus teinud korrektsioone nii kontorite arvus kui ka tagatoa kasutatavas tööpinnas," seletas Siilivask.

Näiteks on Swedbank märgatavalt vähendanud kriisi ajal loodud probleemsete laenude üksuses töötajate arvu. "Võrreldes kriisi tippajaga on töötajate arv vähenenud ca poole võrra, Praegu töötab selles üksuses paarkümmend inimest. Samas on paljud selle üksuse töötajad leidnud endale pangas uue ametikoha," märkis Siilivask. Tema sõnul sel aastal personali vähendatud ei ole ning palgafond on kasvanud korrelatsioonis turu üldiste trendidega, ligikaudu 6%. "Järgmise aasta kontekstis hoiame konservatiivset joont, töötajate arvu suurenemist ei plaani, jälgime keskkonnas toimuvat ja korrigeerime oma tegevusi vastavalt ärimahtudele ja oma eesmärkidele klientide teenindamisel."

Siilivask lisas, et tulenevalt süvenevast Euroopa võlakriisist ning suurenevatest kapitalinõuetest on kogu sektori tulud järgmisel aastal löögi all. "Seetõttu on kulude kontroll kõigi pankade jaoks väga oluline teema," märkis ta.

Autor: Aivar Hundimägi, Kaisa Gabral

Hetkel kuum