• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Päev börsil: optimism vs reitinguagentuurid

  Euroopa aktsiaturgude indeksite futuurid on enne avakella viitamas rohelisele hommikule, mille on põhiliselt tinginud oodatust paremad majandusnäitajad USAs, kuigi reitinguagentuurid teevad taas kõik, et positiivsus tappa.

  USAs lisas optimismile hoogu fakt, et töötuhüvitiste taotlejate arv kukkus kolme aasta madalaimale tasemele ja New Yorgi Föderaalreservi tootmisindeks saavutas viimase seitsme kuu tipu.
  Küll aga tegi ennast kuuldavaks taas Fitch Ratings, kes teatas seitsme USA ja Euroopa suurpanga reitingu alandamisest. Fitchi sõnul viisid reitingu alandamiseni "suurenenud väljakutsed" finantsturgudel.
  Agentuuri n-ö ohvriteks langesid seekord Goldman Sachs, Deutsche Bank, Barclays, Credit Suisse, Bank of America, BNP Paribas ja Citigroup.
  Financial Times teatas täna, et Deutsche Bank paneb müüki firma ülemaailmse varahalduse divisjoni hinnaga umbes 2 miljardit eurot ning senimaani olla juba 50 institutsiooni ilmutanud huvi selle vastu.
  Kuld on kehvale detsembrile vaatamata asunud täna üles liikuma, kallinedes elektroonilises kauplemises Comexi turul 1,19%, 1596 dollarini untsist. Tagasihoidlik plussis on ka nafta hind, kuid endiselt 5-6% madalamal viimaste nädalate keskmisest.
  Aasia peamised turud on täna täiesti rohelised, kuigi mitte väga tugevalt. Euroopa indeksite futuurid näitavad samuti, et vähemalt hommik algab positiivselt peale.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Keskerakonna valimisöine galerii: absoluutne enamus libises käest
Keskerakond oli südaöise seisuga absoluutset enamust Tallinna 79-liikmelises volikogus kaotamas, ehkki Mihhail Kõlvart tegi isikliku rekordi 27737 häälega.
Keskerakond oli südaöise seisuga absoluutset enamust Tallinna 79-liikmelises volikogus kaotamas, ehkki Mihhail Kõlvart tegi isikliku rekordi 27737 häälega.
Puidutööstuse TOP: nõudluse metsik tõus tekitas ka tootjatele probleeme Reastatud 112 edukaimat firmat!
Puidutööstuse TOPi võitja, Pärnumaal teguseva Ecobirch AS juhataja Gert Rahneli sõnul tekitas tooraine suur nõudluse kasv paljudele puitmaterjalide tootjatele raskusi. Ecobirch sai nõudluse järsu kasvuga hästi hakkama, märkis Rahnel.
Puidutööstuse TOPi võitja, Pärnumaal teguseva Ecobirch AS juhataja Gert Rahneli sõnul tekitas tooraine suur nõudluse kasv paljudele puitmaterjalide tootjatele raskusi. Ecobirch sai nõudluse järsu kasvuga hästi hakkama, märkis Rahnel.