16. detsember 2011 kell 6:34

Päev börsil: optimism vs reitinguagentuurid

Euroopa aktsiaturgude indeksite futuurid on enne avakella viitamas rohelisele hommikule, mille on põhiliselt tinginud oodatust paremad majandusnäitajad USAs, kuigi reitinguagentuurid teevad taas kõik, et positiivsus tappa.

USAs lisas optimismile hoogu fakt, et töötuhüvitiste taotlejate arv kukkus kolme aasta madalaimale tasemele ja New Yorgi Föderaalreservi tootmisindeks saavutas viimase seitsme kuu tipu.

Küll aga tegi ennast kuuldavaks taas Fitch Ratings, kes teatas seitsme USA ja Euroopa suurpanga reitingu alandamisest. Fitchi sõnul viisid reitingu alandamiseni "suurenenud väljakutsed" finantsturgudel.

Agentuuri n-ö ohvriteks langesid seekord Goldman Sachs, Deutsche Bank, Barclays, Credit Suisse, Bank of America, BNP Paribas ja Citigroup.

Financial Times teatas täna, et Deutsche Bank paneb müüki firma ülemaailmse varahalduse divisjoni hinnaga umbes 2 miljardit eurot ning senimaani olla juba 50 institutsiooni ilmutanud huvi selle vastu.

Kuld on kehvale detsembrile vaatamata asunud täna üles liikuma, kallinedes elektroonilises kauplemises Comexi turul 1,19%, 1596 dollarini untsist. Tagasihoidlik plussis on ka nafta hind, kuid endiselt 5-6% madalamal viimaste nädalate keskmisest.

Aasia peamised turud on täna täiesti rohelised, kuigi mitte väga tugevalt. Euroopa indeksite futuurid näitavad samuti, et vähemalt hommik algab positiivselt peale.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum