Romet Kreek • 21. veebruar 2012 kell 6:34

Konkurentsiamet vaidlustas kohtumääruse Tallinna Vee vastu

17. veebruaril vaidlustas konkurentsiamet Tallinna halduskohtu määruse peatada ameti ettekirjutuse täitmine kuni vee-ettevõtte ja konkurentsiameti vahelise tariifivaidluse kohtumenetluse lõpuni.

Kaks nädalat varem teavitas halduskohus ASi Tallinna Vesi, et rahuldas vee-ettevõtte taotluse peatada konkurentsiameti ettekirjutuse täitmine kuni lõpliku kohtuotsuse tegemiseni. Ettekirjutise kohaselt pidi vee-ettevõte alandama tariife 29% võrra.

Konkurentsiameti poolt Tallinna ringkonnakohtusse esitatud määruskaebusele on Tallinna Veel aega vastata 27. veebruarini.

Vesefirma juht Ian Plenderleith kinnitas börsiteate vahendusel, et ettevõttel on kindel kavatsus määruskaebusele vastata. "Ringkonnakohtu lahend saab olema lõplik, see tähendab, et see ei ole riigikohtusse edasi kaevatav. On raske öelda, kui kaua aega võtab ringkonnakohtul lahendi tegemine," lisas ta.

9. novembril 2011 esitas Tallinna Vesi Tallinna halduskohtule taotluse esialgse õiguskaitse kohaldamiseks, paludes kohtul peatada ettekirjutuse kehtivus, kuni kohus teeb otsuse ettekirjutust vaidlustava kaebuse osas.

Hetkel kuum