Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rekordkasumid Wall Streetile rõõmu ei too

  Eile neli aastat tagasi allkirjastas toonane Ühendriikide president George Bush ajaloo suurima korporatiivpäästepaketi. Kuigi majandus pole riigis veel loodetud kiirusel taastunud, teenivad Wall Streeti pangad taas buumiaja kasumeid.

  Teise kvartaliga lõppenud aasta jooksul teenisid kuus suurimat USA panka ühtekokku 63 miljardit dollarit, vahendas Bloomberg. Viimati teeniti samaväärne summa buumiaja tipus 2006. aastal.
  Selle 12kuulise perioodi jooksul teenis Bank of America rohkem kasumit kui Walt Disney ja McDonald’s kokku. Citigroup, mis sarnaselt BofA-le sai 45 miljardi eest maksumaksja raha, teenis rohkem kui Caterpillar ja Boeing. Varade poolest USA suurim pank JPMorgan Chase teenis puhaskasumina 17 miljardit dollarit, seda vaatamata 5,8 miljardi dollarilise kauplemiskahjumile.
  Ulmelistele kasuminumbritele vaatamata ei naudi Wall Streeti pankurid enda head saatust.
  Keskmisele inimesele arusaamatu kasum. Enam kui tosina pangajuhi ja analüütiku sõnul ei piisa miljardidollarilistest kasumitest. Aastakümne madalaim võimendus, kolmandik 2006. aasta omakapitali tootlusest, rangemad kapitalinõuded, allpool raamatupidamisväärtust kauplevad aktsiad, vähenevad boonused, koondamised, Euroopa võlakriis ja nõiajaht pankuritele on nende sõnul kasumirõõmu ära kaotanud.
  USA suurima kasumiga pank JPMorgan Chase otsutas sel aastal tänada hea töö eest oma töötajaid, keda on kokku 161 680. Selleks saadeti igale kontoritöötajale USAs, Suurbritannias, Filipiinidel ja Indias kaeraküpsiseid. Kingitused toimetati kohale mais, kaks nädalat pärast seda, kui pank teatas eespool nimetatud kauplemiskahjumist. Küpsised läksid maksma 130 000 dollarit. Selle raha teenis pank teises kvartalis 3,4 minutiga tasa.
  “Kui pangad ütlevad, et neil läheb hästi, kuid omakapitali pealt teenitakse liiga vähe, siis see on keskmisele ameeriklasele täiesti mõistetamatu,” ütles Marylandi ülikooli õppejõud Michael Greenberg. “Põhimõte on ikkagi selles, et nad teenivad miljardeid dollareid kasumeid.”
 • Hetkel kuum
Taavi Tammoja: kärped pakuvad võimalusi asju teisiti näha ja teha
Eelarvekärped on väga valusad, kuid samas hea võimalus strateegiaid täiustada, et ressursse optimaalselt jaotada, kirjutab ettevõtja ja teenusmajanduse koja e-residentsuse töögrupi liige Taavi Tammoja.
Eelarvekärped on väga valusad, kuid samas hea võimalus strateegiaid täiustada, et ressursse optimaalselt jaotada, kirjutab ettevõtja ja teenusmajanduse koja e-residentsuse töögrupi liige Taavi Tammoja.
Wall Streeti päev otsa kestnud pinev ootus lõppes lahja lõpuga
Investorid ja kauplejad jälgisid kolmapäeval pingsalt kahte sündmust, mis oma vormilt olid väga olulised, kuid sisuliselt staatilise loomuga ning midagi uut me peaagu teada ei saanudki.
Investorid ja kauplejad jälgisid kolmapäeval pingsalt kahte sündmust, mis oma vormilt olid väga olulised, kuid sisuliselt staatilise loomuga ning midagi uut me peaagu teada ei saanudki.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikeettevõtjate esindaja loodab kliimaministeeriumile
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Adam Granti soovitused petturi sündroomist vabanemiseks
Kas ka sulle tundub, et oled oma töös ebapädev ja kohe on saabumas hetk, kus sind paljastatakse? Ameerika juhtimispsühholoog ja menukite autor Adam Grant räägib, et petturi sündroomist tuleks hoopis mõelda kui varjatud potentsiaali märgist: sulle tundub, et teised inimesed hindavad sind üle, aga palju tõenäolisemalt sa hoopis alahindad iseennast.
Kas ka sulle tundub, et oled oma töös ebapädev ja kohe on saabumas hetk, kus sind paljastatakse? Ameerika juhtimispsühholoog ja menukite autor Adam Grant räägib, et petturi sündroomist tuleks hoopis mõelda kui varjatud potentsiaali märgist: sulle tundub, et teised inimesed hindavad sind üle, aga palju tõenäolisemalt sa hoopis alahindad iseennast.
Veskimägi: aastal 2030 võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla miljard
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
EL kehtestab Hiina elektriautodele kaitsetollid
Euroopa Liit kehtestab Hiina elektriautodele juulist täiendava tollimaksu, mis suurema osa tootjate puhul küündib 38,1 protsendini auto hinnast.
Euroopa Liit kehtestab Hiina elektriautodele juulist täiendava tollimaksu, mis suurema osa tootjate puhul küündib 38,1 protsendini auto hinnast.
Riigikogu kiitis heaks järgmisel aastal kehtima hakkava automaksu
Pärast pool aastat väldanud arutelu võttis riigikogu kolmapäeva pärastlõunal vastu automaksu seaduse, mis hakkab kehtima järgmisel aastal.
Pärast pool aastat väldanud arutelu võttis riigikogu kolmapäeva pärastlõunal vastu automaksu seaduse, mis hakkab kehtima järgmisel aastal.
Allamäge veerev Ampler koondab taas
Saneerimisel elektrijalgrataste tootja Ampler Bikes, kes on viimase kahe aastaga vähendanud töötajate arvu umbes saja võrra, teatas järjekordsest koondamisplaanist.
Saneerimisel elektrijalgrataste tootja Ampler Bikes, kes on viimase kahe aastaga vähendanud töötajate arvu umbes saja võrra, teatas järjekordsest koondamisplaanist.