4. oktoober 2012 kell 6:05

Tallinn saab juurde ühe ingliskeelse kooli

Tallinnas Ülemiste Citys avab tuleva aasta septembris uksed ingliskeelne Euroopa kool, mis mõeldud eelkõige euroametnike lastele, aga avatud ka kohalikele, kirjutab Eesti Ekspress.

Kooli hakkab juhtima seni Euroopa kooli projektijuhina haridusministeeriumi juures ja varem Rocca al Mare kooli õppedirektorina ja Audentese arendusdirektorina töötanud Olavi Otepalu.

Ühe lapse õpetamine maksab aastas kuni 16 500 eurot, õppemaksuks näiteks eelkooliastmes saab 3000 eurot ehk 1000 võrra enam kui Helsingis. Kooli partneriks saab Rahvusvaheline Kool, mis kolib samuti Ülemiste Citysse. Tulevikus kolivad mõlemad Juhkentali tänavale rajatavasse uude koolihoonesse.

Mullu sügisel kirjutas Äripäev, et välismaiseid tippjuhte ja laiemalt välisinvestoreid takistab Eestis kanda kinnitamast peale halva kliima ja vaese lennuühenduse veel üks laiemale avalikkusele teadmata fakt. Eestis pole välismaalasel oma lapsi lihtne kooli panna.

Võimalik on - kui maksad kuni 16 000 eurot õppemaksu aastas. Just nii palju maksab võsukesele üks aasta ainsana kogu õppekava rahvusvaheliste standardite kohaselt inglise keeles pakkuvas Eesti Rahvusvahelises Koolis.

Õppemaks on Tallinnas kõrgem kui Skandinaavias. Et kooliäri tasuv on, näitab asjaolu, et omanikud saavad küllaltki kopsakaid dividende. Kooli haldava firma omanikeringi kuulub ka kooli direktor Donald Fitzmahan.

Briti suursaadik Christopher Holtby kommenteeris Eesti Ekspressile, et Rahvusvahelise Kooli tase võiks olla kõrgem - bakalaureuseõpe on hea ja algkool üheteistkümnenda eluaastani, aga vahepealsete vanuseastmete õppega tuleks tööd teha.

Autor: 1321-aripaev

Hetkel kuum