• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Arstide liit koguneb tööandjate pakkumist arutama täna kell 16

  Arstide liidu peasekretär Katrin Rehemaa kinnitas, et pole peale hommikust haigekassa nõukogu istungit haiglate liidult pakkumist saanud, aga otsus streigi lõpetamise või jätkumise osas tuleb ilmselt täna õhtul.

  Haiglate liidu juhi Urmas Sule kinnitusel on nendepoolne pakkumine hetkel vormistamisel ja peaks arstide poole välja minema täna esimesel võimalusel, kirjutab meditsiiniuudiste portaal mu.ee.
  Katrin Rehemaa sõnul annab arstide liit seejärel omapoolse vastuse, kas pakkumine võetakse vastu või jätkub streik. Arstide liidu streigikomisjon koguneb täna kella nelja paiku.
  Haigekassa nõukogu andis täna hommikul haiglate liidule volitused teha läbirääkimistel pakkumine, mille kohaselt:
  1. Tervishoiutöötajatele tagatakse palgatõus, mille kohaselt hooldajate palk tõuseb vähemalt 23,2 protsenti, õdede palk vähemalt 17,5 protsenti ja arstide palk vähemalt 11,7 protsenti;
  2. Palgatõus jagatakse kahele aastale, mis võimaldab järgmisel aastal tõsta hooldajate palka vähemalt 13,7 protsenti, õdede palka vähemalt 9,7 protsenti ning arstide palka vähemalt 6,1 protsenti;
  3.  Ambulatoorse eriarstiabi esmane visiit pikeneb 5 minuti võrra, mis võimaldab arstil patsiendiga põhjalikumalt tegeleda ja seeläbi tõsta arstiabi kvaliteeti;
  4.  Pakkumine kehtib töörahu taastumisel.
  Lisaks tuletas nõukogu haiglate liidule meelde, et patsientide huvides tuleb ärajäänud visiitide osas haiglatel endil patsientidega ühendust võtta ja uus vastuvõtu aeg pakkuda.
  Haiglate ja tervishoiutöötajate kokkuleppe saavutamisel ning streigi lõpetamisel lisab haigekassa juhatus need sisendid ka järgmise aasta eelarvesse, mida nõukogu koguneb arutama 19. oktoobril oma korralisel istungil.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tarneahela probleemide tõttu jääb tänavu tootmata ligi 8 miljonit autot
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.