• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Siim Kallas ähvardab liikmesriike sanktsioonidega

  Euroopa ühtse õhuruumi loomine on tõsiselt rajalt maas, ütles transpordivolinik Siim Kallas täna Küprosel, ähvardades viivitavate liikmesriikide suhtes käiku lasta sanktsioonid.

  Euroopa Liit on küll tollipiirid ja passikontrolli ammu kaotanud, kuid kontroll õhuruumi üle on jätkuvalt väga killustatud.
  "Oleme oma algsetest ambitsioonidest tõsiselt maha jäänud," tsiteeris Kallast agentuur Reuters. "Pärast enam kui kümmet aastat on põhiprobleemid ikka samad," jätkas ta. "Paistab, et aeg on sanktsioonid käiku lasta," lisas transpordivolinik.
  Euroopa Komisjoni eesmärk on olnud luua 27 riigi õhuruumi asemele üheksa regionaalset ala, millest edaspidi saaks Euroopa Liidu üks ühine lennuliikluse kontrolli piirkond. Liikmesriigid pole aga kiirustanud oma lennuliikluse kontrolli monopolidest loobuma.
  Komisjoni hinnangul tähendab killustunud õhuruum igal aastal enam kui viie miljardi euro ulatuses lisakulu, mille maksavad kinni lennureisijad. Pileti hinnas on lennuliikluse kontrolli kulud umbes 6-12%.
  Siim Kallase sõnul muudab viiekümnendatest aastatest pärineva süsteemi kasutamine Euroopa Liidu konkurentsivõimetuks. "EL on kaugel USA hindadest … kus on juba on olemas ühtne õhuruum, kus lende on kaks korda rohkem ja kulud poole väiksemad," märkis ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.