25. oktoober 2012 kell 21:00

Eile tulid USAst paremad tulemused

USA börsid alustasid eilset börsipäeva tõusuga. Eile juhtus olema palju ettevõtteid, kes raporteerisid USAs oodatust paremad kvartalitulemused.

Analüütikute oodatust paremate tulemustega esinesid näiteks maailma suurim tarbekaupade tootja Procter & Gamble ja USA suuruselt kolmas tervisekindlustaja Aetna. Suurima turvatarkvara tootja Symanteci aktsia tõusis kaheksa protsenti, kuna käive ületas oodatut. Nevada ja Macau kasiinode operaatori Wynn Resortsi aktsia tõusis 6,3 protsenti, sest kasum ületas oodatut ning ettevõte kahekordistas dividendi.

“Turud siksakitavad iga päev tulemustepõhiselt,” ütles Bloombergile kommentaariks ING Investment Managementi üksuse juhte Paul Zemsky, kes vastutab varaklasside lõikes investeeritavate varade osakaalude ehk varade allokatsiooni eest.

“Kasumid tulid oodatust paremad, kuid käibeüllatused olid negatiivsed.”

S&P 500 indeksisse kuuluvatest ettevõtetest, kes on tulemused avaldanud, on 71 protsendil kasum oodatust parem, kuid 61 protsenti ettevõtetest jäi käibeootuste täitmisega jänni. Ehk turustada on raske, kuigi ettevõtted on jätkuvalt küllaltki efektiivsed. Vähemalt oodatust efektiivsemad.

Euroopas on pilt keerukam. Euroopa majandused on jätkuvalt üsna kehvas seisus. Üllatus tuli aga Suurbritanniast, kus majanduslangus sai läbi, sest majandus kasvas kvartaalses võrdluses kolmandas kvartalis ühe protsendi. Aastases arvestuses jäi majanduskasv 0,0 protsendi peale. Vähemalt majandus ei langenud enam. Iseasi, kas see on jätkusuutlik areng.  Ka mitu Euroopa ettevõtet suutis positiivselt üllatada. Näiteks Unilever kasvatas oodatust rohkem käivet. BASFi aktsia hind tõusis 1,9 protsenti, sest Saksa ettevõte tootis Liibüas rohkem naftat. Seevastu Daimleri aktsia hind langes 2,3 protsenti, sest ettevõte loobus oma 2013. aasta kasumimarginaali eesmärgist.

600 Euroopa Stoxx 600 indeksis on tulemused avaldanud 89 ettevõtet, neist 47 puhul on kasum ületanud ootusi, kuid 41 ei saanud ootustega hakkama.

Hetkel kuum