Romet Kreek • 26. oktoober 2012 kell 9:29

OEG: teadsime müüja seost Berlusconiga

Olympic EG juhatuse esimehe Madis Jäägeri sõnul teadis OEG Itaalias kasiinofirmat ostes, et selle müüja isa on Silvio Berlusconi äripartner. Viited ebaseaduslikule tegevusele on tema hinnangul samas alusetud.

OEG teatas eile Itaalias kasiinofirma ostmisest, mille müüja isa on Silvio Berlusconi äripartner. Äripäevale Itaalia kasiinoturgu kommenteerinud sealse ajakirja L´Espresso ajakirjanik ütles, et kasiinoäri on riigis tihedalt seotud organiseeritud kuritegevusega.

Madis Jäägeri kommentaar:

Loomulikult ei ostnud me nii-öelda põrsast kotis, vaid tegime korraliku due diligence'i ning selle järgi otsustades on tegemist igati eeskujuliku ettevõttega, selgitas Jääger.

Itaalias oli kasiinoettevõtlus pikka aega täielikult riiklikult kontrollitud munitsipaalettevõtete pärusmaa, viimastel aastatel rajatud VLT-mänguautomaadisaalide opereerimine (Olympicu tegevusvaldkond) on detailselt reguleeritud ja pideva efektiivselt toimiva riikliku järelvalve all.

Ostsime kasiinofirma ettevõtjalt, kelle nimi on Marco Dell'Utri ning alates eilsest ei ole endisel omanikul selle ettevõttega mingit seost. Eelmise omaniku isa või teised pereliikmed meie teada ettevõttega seotud ei olnud ning seetõttu ei ole me ka nende suhtes täpsemat taustauuringut teinud. Jah, meie kohalikud partnerid on maininud, et Marco Dell'Utri isa on Silvio Berlusconi äripartner ja hea tuttav, kuid kuna seos ettevõttega puudub, siis ei ole me sel teemal pikemalt peatunud.

Tänastes artiklites esineb kahjuks rida kahetsusväärseid vigu, millele soovin siinkohal tähelepanu juhtida:

• OEG ühisettevõte The Box S.r.l. ostis Itaalias ettevõtte Jackpot Game S.r.l. (mitte Jackpot Games)• OEG ühisettevõtte ostetud Jackpot Game S.r.l on asutatud Roomas (mitte Sitsiilias)• OEG ühisettevõtte ostetud Jackpot Game S.r.l on asutatud 2010 (mitte 15 aastat tagasi)• OEG ühisettevõtte ostetud Jackpot Game S.r.l opereerib kahe mänguautomaadikasiinoga Milaanos (mitte ei paku "meelelahutust kauplustes" - kasiinoäris on päris oluline vahe, mis tüüpi automaatidega ja kus opereeritakse; Olympic ei ole kunagi opereerinud nii-öelda tänava-aparaatidega.

Hetkel kuum