• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kiisler: Tartule on vaja paremat rongiühendust

  Regionaalminister Siim Valmar Kiisleri sõnul ei lahenda Tartu ja muu maailma ühenduste probleemi see, kui riik doteeriks Tartu-Tallinna lennuliiklust. Pigem peaks riik panustama senisest paremasse kahe linna vahelisse rongiliiklusesse.

  Jõulude eel lendab Estonian Airi liinilennuk viimast korda Tartu ja Tallinna vahet. Tartu linnajuhid sooviksid, et õnnestuks Tartu ja Tallinna vahel lennata samadel alustel nagu Tallinna ja Kuressaare või Tallinna ja Kärdla vahel - teisisõnu, riik võiks lendu doteerida, vahendasid ERR-i raadiouudised.
  Ideest pole vaimustatud aga regionaalminister Siim Valmar Kiisler, kelle arvates ei lahenda üks lend päevas tartlaste maailmaühenduste muret.
  "See, mida Estonian Air on viimastel aastatel teinud, ei ole õnnestunud. Pigem paneks ma riikliku toetuse raha mujale, sest lennukid ju kogu aeg ei lenda, ümberistumisega kulutatakse palju aega ja tihti oleks rongi või bussiga juba kohale jõudnud," rääkis ta.
  Kiisleri sõnul peaks riik panustama kiirematesse rongidesse. Nii jõuaks tartlased mugavamalt ka hommikustele lendudele.
  Tartu linnapea Urmas Kruuse sõnul on ministri plaan hea, aga see realiseeruks alles kaugemas tulevikus. "Kui rongid sõidaksid tunni ja kümne minutiga Ülemiste lennujaama, siis ilmselt ei oleks lendamine enam nii problemaatiline. Täna seda võimalust ei ole ja ma ei tea, kui kiiresti lähiaastatel rongid sõitma hakkavad," lausus Kruuse. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.