Ken Rohelaan • 21. november 2012 kell 17:55

United Airlines tunnistati WTC torni varingus süütuks

USA ringkonnakohtunik Alvin Hellerstein rahuldas United Airlinesi esildise, et lennufirma ei vastutanud World Trade Centeri seitsmenda torni hävinemise eest, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

World Trade Center Properties LLC kaebas kohtusse United Continental Holdingsi ja American Airlinesi, süüdistades lennufirmasid hooletuses, mis põhjustas torni varisemise. Hageja sõnul oli Unitedil "seaduslik kohustus ja selge võimalus takistada American Airlinesi lendu number 11", kus kaks kaaperdajat pääsesid läbi Portlandi turvakontrolli, mis jääb Unitedi vastutusalasse.

Kohtuniku kirjutatud otsuse kohaselt "ei jäänud Unitedi haardeulatusse" peatada terroriste, kes pääsesid läbi Portlandi turvakontrolli, lendasid Bostonisse, läbisid järgmise lennukompanii turvavärava, astusid uue lennuki pardale, kaaperdasid selle ja juhtisid selle World Trade Centeri esimesse kaksiktorni. Esimese kaksiktorni varing põhjustas seitsmenda torni purunemise.

United muutis nime United Continental Holdingsiks 2010. aasta ühinemises Continental Airlinesiga.

Hetkel kuum