• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  7 võimalust lastel silmad särama panna

  Äripäev tutvustab seitset novembri lõpus ja detsembris toimuvat kogupere­üritust, mis lastele kindlasti elevust ja mõnusat ajaviidet pakuvad.

   
  7 võimalust
  Muusika
  “Onu Remuse lood”Tõnu Aava ja Lasteekraani Muusikastuudio kontsertLõbusate ja ajatute “Onu Remuse lugude” ainetel on muusika loonud Priit Pajusaar, laulutekstide autor on Leelo Tungal.  Uued meeleolukad lastelaulud tulevad esitusele neljas Eesti linnas toimuvate muusikalis-sõnaliste lavastuste käigus.Kontserdid: 26.11 kl 12 Pärnu kontserdimajas, 29.11 kl 12 Vanemuise kontserdimajas, 06.12 kl 18 Salme kultuurikeskuses ja 07.12 kl 12 Jõhvi kontserdimajasPilet: eelmüügis 6–10 eurot, kohapeal 8–12 eurot, kuni nelja-aastastele lastele tasutawww.piletilevi.ee
  “Jõulumäng” Viljandi Pärimusmuusika Ait tutvustab jõulukombeid“Jõulumäng” annab publikule võimaluse teada saada, kuidas tähistasid jõule meie esivanemad. Vaatajate ees mängitakse läbi mitmesugused laulumängud, mis on lavastatud varjudena ekraanile. Ühtlasi kuuleb kauneid rahvalaule ning kõlavad rahvapillid ja helilised mänguasjad (kannel, Hiiu kannel, karmoška, mandoliin, kitarr, vurrid, parmupill).Lavastaja: Indrek SammulEsietendus: 05.12, järgmised etendused 06.–08.12, 10.–12.12 ja 16.12Pilet: 4 eurotwww.folk.ee
  Nukuteater
  “Jõuluvana ja väike põhjapõder” jõululavastusJõuluõhtuni on jäänud vaid mõned päevad, aga Päkakülas on tõeline segadus. Kingitused on tegemata, laste kirjad lugemata. Miks? Sest jõuluvana pole enam endine. Temaga on midagi lahti. Ta käitub veidralt ja räägib imelikult. Päkapikud on mures, mis saab. Kas sel aastal jäävad jõulud tulemata ja lapsed kingirõõmuta? Kes küll aitaks?Lavastaja: Hendrik Toompere jr jr (Eesti Draamateater)Esietendus: 01.12, järgmised etendused, millele veel pileteid saab, 06., 07., 11.–14. ja 18.–22.12Kestus: 50 minPilet: 6,4–8 eurotwww.nuku.ee
  Rahvusooper Estonia
  “Pähklipureja” ballettKa kõige võimatumad unenäod muutuvad imeilusaks ja ahvatlevaks reaalsuseks. Tšaikovski kaunis muusika viib vaataja koos Klaraga maiustuste, hiirekuninga, mängusõdurite, lendavate kokkade, hiiglasliku jõulupuu, jõuluõhtu ja tantsu võlumaailma.Lavastaja: Ben Stevenson(Texase Balletiteater, USA)Järgmised etendused, millele veel pileteid saab: 02., 09., 28. ja 29.12Kestus: 2 hPilet: 3,6–19,8 eurot
  “Pokude aastaring”lastelavastusPokud on imelised väikesed olendid Edgar Valteri “Pokuraamatust”. Nad on heasüdamlikud ja uudishimulikud niiskust armastavad mättakesed. Kui aga inimesed kraave kuivendavad, mis pokude varvastealuse kuivaks muudab, tuleb tervel perel ette võtta suur rännak. Selle käigus õpivad teadmishimulised mättad nii mõndagi halli habemega muhedalt vestjamehelt Puukolt, kogevad imesid ja aastaaegade vaheldumist inimeste maailmas ning otsivad lähedust ja hingesooja jõuluajal.Lavastaja, dramaturg ja kunstnik: Kati KivitarEsietendus: 05.12, järgmised etendused, millele veel pileteid saab, 06., 16., 18. ja 20.–22.12Kestus: 40 minPilet: 7 eurotwww.opera.ee
  Vanemuine
  “Kessu ja Tripp” Teatri Kodu lasteetendusKessu on üks tavaline lühikest kasvu plikatirts. Tripp on vöödilise tuttmütsi ja keerdus ninaga sussidega kloun, kes elab suures raamatus tsirkusepildi peal. Tripp on Kessu ustav sõber ja mängukaaslane.Lavastaja: Kristo TootsJärgmised etendused: 06. ja 15.12; 11. ja 29.01.2013; 03. ­ja­ 20.02.2013; 14. ja 28.03.2013Kestus: 50 minPilet: 7–8 eurot
  “Pähklipureja” ballettKaks orbu, Petter ja Lotta, elavad koos oma tädidega. See on nende esimene ühine jõuluaeg. Jõuluettevalmistused on täies hoos. Tulevad külalised, jagatakse kingitusi. Lotta saab endale jõulusoku pea kujulised pähklitangid ja Petter kepphobuse. Kui külalised on ära läinud, on ka lastel aeg magama minna. Kuid alles siis salapärased lood juhtuma hakkavadki…Lavastaja: Pär Isberg (Rootsi)Järgmised etendused: 25.11; 02., 09., 11., 16. ja 29.12Kestus: 2 h 5 minPilet: 10–11 eurotwww.vanemuine.ee
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Merko alustab Uus-Veerennis viienda etapiga
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Ettevõtjad teevad katkiste kristallkuulide kiuste kasvuplaane
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.