Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  7 võimalust lastel silmad särama panna

  Äripäev tutvustab seitset novembri lõpus ja detsembris toimuvat kogupere­üritust, mis lastele kindlasti elevust ja mõnusat ajaviidet pakuvad.

   
  7 võimalust
  Muusika
  “Onu Remuse lood”Tõnu Aava ja Lasteekraani Muusikastuudio kontsertLõbusate ja ajatute “Onu Remuse lugude” ainetel on muusika loonud Priit Pajusaar, laulutekstide autor on Leelo Tungal.  Uued meeleolukad lastelaulud tulevad esitusele neljas Eesti linnas toimuvate muusikalis-sõnaliste lavastuste käigus.Kontserdid: 26.11 kl 12 Pärnu kontserdimajas, 29.11 kl 12 Vanemuise kontserdimajas, 06.12 kl 18 Salme kultuurikeskuses ja 07.12 kl 12 Jõhvi kontserdimajasPilet: eelmüügis 6–10 eurot, kohapeal 8–12 eurot, kuni nelja-aastastele lastele tasutawww.piletilevi.ee
  “Jõulumäng” Viljandi Pärimusmuusika Ait tutvustab jõulukombeid“Jõulumäng” annab publikule võimaluse teada saada, kuidas tähistasid jõule meie esivanemad. Vaatajate ees mängitakse läbi mitmesugused laulumängud, mis on lavastatud varjudena ekraanile. Ühtlasi kuuleb kauneid rahvalaule ning kõlavad rahvapillid ja helilised mänguasjad (kannel, Hiiu kannel, karmoška, mandoliin, kitarr, vurrid, parmupill).Lavastaja: Indrek SammulEsietendus: 05.12, järgmised etendused 06.–08.12, 10.–12.12 ja 16.12Pilet: 4 eurotwww.folk.ee
  Nukuteater
  “Jõuluvana ja väike põhjapõder” jõululavastusJõuluõhtuni on jäänud vaid mõned päevad, aga Päkakülas on tõeline segadus. Kingitused on tegemata, laste kirjad lugemata. Miks? Sest jõuluvana pole enam endine. Temaga on midagi lahti. Ta käitub veidralt ja räägib imelikult. Päkapikud on mures, mis saab. Kas sel aastal jäävad jõulud tulemata ja lapsed kingirõõmuta? Kes küll aitaks?Lavastaja: Hendrik Toompere jr jr (Eesti Draamateater)Esietendus: 01.12, järgmised etendused, millele veel pileteid saab, 06., 07., 11.–14. ja 18.–22.12Kestus: 50 minPilet: 6,4–8 eurotwww.nuku.ee
  Rahvusooper Estonia
  “Pähklipureja” ballettKa kõige võimatumad unenäod muutuvad imeilusaks ja ahvatlevaks reaalsuseks. Tšaikovski kaunis muusika viib vaataja koos Klaraga maiustuste, hiirekuninga, mängusõdurite, lendavate kokkade, hiiglasliku jõulupuu, jõuluõhtu ja tantsu võlumaailma.Lavastaja: Ben Stevenson(Texase Balletiteater, USA)Järgmised etendused, millele veel pileteid saab: 02., 09., 28. ja 29.12Kestus: 2 hPilet: 3,6–19,8 eurot
  “Pokude aastaring”lastelavastusPokud on imelised väikesed olendid Edgar Valteri “Pokuraamatust”. Nad on heasüdamlikud ja uudishimulikud niiskust armastavad mättakesed. Kui aga inimesed kraave kuivendavad, mis pokude varvastealuse kuivaks muudab, tuleb tervel perel ette võtta suur rännak. Selle käigus õpivad teadmishimulised mättad nii mõndagi halli habemega muhedalt vestjamehelt Puukolt, kogevad imesid ja aastaaegade vaheldumist inimeste maailmas ning otsivad lähedust ja hingesooja jõuluajal.Lavastaja, dramaturg ja kunstnik: Kati KivitarEsietendus: 05.12, järgmised etendused, millele veel pileteid saab, 06., 16., 18. ja 20.–22.12Kestus: 40 minPilet: 7 eurotwww.opera.ee
  Vanemuine
  “Kessu ja Tripp” Teatri Kodu lasteetendusKessu on üks tavaline lühikest kasvu plikatirts. Tripp on vöödilise tuttmütsi ja keerdus ninaga sussidega kloun, kes elab suures raamatus tsirkusepildi peal. Tripp on Kessu ustav sõber ja mängukaaslane.Lavastaja: Kristo TootsJärgmised etendused: 06. ja 15.12; 11. ja 29.01.2013; 03. ­ja­ 20.02.2013; 14. ja 28.03.2013Kestus: 50 minPilet: 7–8 eurot
  “Pähklipureja” ballettKaks orbu, Petter ja Lotta, elavad koos oma tädidega. See on nende esimene ühine jõuluaeg. Jõuluettevalmistused on täies hoos. Tulevad külalised, jagatakse kingitusi. Lotta saab endale jõulusoku pea kujulised pähklitangid ja Petter kepphobuse. Kui külalised on ära läinud, on ka lastel aeg magama minna. Kuid alles siis salapärased lood juhtuma hakkavadki…Lavastaja: Pär Isberg (Rootsi)Järgmised etendused: 25.11; 02., 09., 11., 16. ja 29.12Kestus: 2 h 5 minPilet: 10–11 eurotwww.vanemuine.ee
 • Hetkel kuum
Kristina Judina: mida teha, kui tubli inimese karjäär „jääb kinni“?
Karjääris n-ö kinni jäämine ei ole vähegi edukate inimeste seas haruldane nähtus, see mõjutab ühtemoodi nii andekaid spetsialiste kui juhte. See on keeruline probleem, mille lahendamise juures mängivad võtmerolli toetav juht ja juhtkond, kirjutab 150-liikmelist meeskonda juhtiv Elisa teeninduse valdkonna juht Kristina Judina.
Karjääris n-ö kinni jäämine ei ole vähegi edukate inimeste seas haruldane nähtus, see mõjutab ühtemoodi nii andekaid spetsialiste kui juhte. See on keeruline probleem, mille lahendamise juures mängivad võtmerolli toetav juht ja juhtkond, kirjutab 150-liikmelist meeskonda juhtiv Elisa teeninduse valdkonna juht Kristina Judina.
Luksusvilla Hispaanias, kahtlane Excel ja kadunud arved: need on idufirmade punased lipud
Investorina idufirmasse raha paigutades on ülioluline teha selgeks, kuidas ettevõttes finantsjuhtimist korraldatakse ja raamatupidamist korras hoitakse. Spetsialistide sõnul esineb siin sageli ohtralt punaseid lippe, mis hilisema läbikukkumise eest hoiatavad.
Investorina idufirmasse raha paigutades on ülioluline teha selgeks, kuidas ettevõttes finantsjuhtimist korraldatakse ja raamatupidamist korras hoitakse. Spetsialistide sõnul esineb siin sageli ohtralt punaseid lippe, mis hilisema läbikukkumise eest hoiatavad.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikeettevõtjate esindaja loodab kliimaministeeriumile
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kristina Judina: mida teha, kui tubli inimese karjäär „jääb kinni“?
Karjääris n-ö kinni jäämine ei ole vähegi edukate inimeste seas haruldane nähtus, see mõjutab ühtemoodi nii andekaid spetsialiste kui juhte. See on keeruline probleem, mille lahendamise juures mängivad võtmerolli toetav juht ja juhtkond, kirjutab 150-liikmelist meeskonda juhtiv Elisa teeninduse valdkonna juht Kristina Judina.
Karjääris n-ö kinni jäämine ei ole vähegi edukate inimeste seas haruldane nähtus, see mõjutab ühtemoodi nii andekaid spetsialiste kui juhte. See on keeruline probleem, mille lahendamise juures mängivad võtmerolli toetav juht ja juhtkond, kirjutab 150-liikmelist meeskonda juhtiv Elisa teeninduse valdkonna juht Kristina Judina.
Veskimägi: aastal 2030 võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla miljard
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
FT: Euroopast ja USAst tõrjutud Hiina autotootjatel on uus eesmärk: kogu ülejäänud maailm
Sellal kui USA ja Euroopa soovivad kaitsetollidega Hiina autotootjad välja tõrjuda, on viimased võtnud sihikule hoopis suurema ala: kogu ülejäänud maailma.
Sellal kui USA ja Euroopa soovivad kaitsetollidega Hiina autotootjad välja tõrjuda, on viimased võtnud sihikule hoopis suurema ala: kogu ülejäänud maailma.
Raadiohommikus: Hiinast, Saudi Araabiast, vesinikust ja EKREst
Esmaspäevases raadiohommikus räägime äri ajamisest Hiinas ja Saudi-Araabias, aga ka vesinikuärist ja EKRE pühapäevasel kongressil toimunust.
Esmaspäevases raadiohommikus räägime äri ajamisest Hiinas ja Saudi-Araabias, aga ka vesinikuärist ja EKRE pühapäevasel kongressil toimunust.
Kõlvart andis oma Euroopa Parlamendi koha Jana Toomile
Kuigi esialgsete valimistulemuste järgi pidauks Keskerakonnast minema Euroopa Parlamenti Mihhail Kõlvart, otsustas ta oma koha anda Jana Toomile vahendab Delfi.
Kuigi esialgsete valimistulemuste järgi pidauks Keskerakonnast minema Euroopa Parlamenti Mihhail Kõlvart, otsustas ta oma koha anda Jana Toomile vahendab Delfi.