Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Prantsusmaa süüdistab Mittalit valetamises ja väljapressimises

  Lakshmi Mittal lendab täna Pariisi erakorralistele läbirääkimistele Prantsusmaa presidendiga eriskummalise tööstusliku tüli tõttu, milles Prantsuse minister süüdistas India rauamagnaadi firmat valetamises ja väljapressimises.

  Élysée palees kiiresti korraldatud kohtumine toimub kõigest päev pärast seda, kui vasakpoolne tööstusminister Arnaud Montebourg saatis ägedad süüdistused ArcelorMittali suunas, soovides, et maailma suurim terasetootja lahkuks Prantsusmaalt.
  ArcelorMittali tegevjuhi, nõukogu esimehe ja suurima aktsionäri Mittali lähedal seisvate inimeste sõnul oli ärimees "ekstreemselt šokis" Montebourgi rünnakust, mis tulenes firma plaanist sulgeda kaks rauamaagi sulatusahju, kirjutab Financial Times.
  Prantsuse ametnike sõnul pole nad rahul Montebourgi keelekasutusega, kuid nõustuvad ministri väidetega, et Mittal pole suutnud täita 2006. ja 2009. aastal valmistatud ahjudega võetud kohustusi. ArcelorMittal eitab süüdistusi.
  Uus tüli suurendab rahvusvahelistes firmades veelgi hirmu, et Francois Hollande'i vasakpoolne valitsus on ülimalt ettevõttevaenulik. Globaliseerumise tuntud kriitik Montebourg saatis sarnased süüdistused teele Peugeot' perekonna suunas, sest autotootja plaanis sulgeda tehase Pariisi lähedal.
  Ühe Prantsusmaa suurima tööstusfirma tegevjuht, kes soovis enda isikut mitte avalikustada, ütles Financial Timesile: "Võib-olla on ta naiivne, aga Montebourg on jätmas Prantsusmaast üle maailma sellist muljet, mis ei ole üldse hea".
  Esmaspäeval Prantsusmaa päevalehes ilmunud intervjuus ütles Montebourg: "Me ei soovi ArcelorMittalit Prantsusmaale, sest nad ei austa Prantsusmaad". "Enda vägivaldsuse ja brutaalsuse pärast peab Mittal maksma," ähvardas minister.
  Lisaks süüdistas minister firmat valetamises ja Prantsusmaa riigile antud lubadustest "mitte kunagi kinnipidamises".
  Prantsusmaal 20 000 inimesele tööd andev ArcelorMittal soovib kinni panna kaks ahju Lorraine'i tööstusrajoonis ja koondada 629 töötajat.
  Hiljem üritas Montebourg enda kommentaare pehmendada, öeldes, et Mittali mittesoovimine Prantsusmaal tähendas firma meetodite mittesoovimist. Kuid ta lisas, et need meetodid sisaldavad väljapressimist ja ähvardusi.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Euroopa patendiameti president: meil on põhjust tähistada leiutajate läbimurret
Aasta tagasi kasutusele võetud Euroopa ühtne patendisüsteem on näidanud, et kui Euroopa ühendab jõud, siis suudab ta terves maailmas edukalt konkureerida, kirjutab Euroopa patendiameti president António Campinos.
Aasta tagasi kasutusele võetud Euroopa ühtne patendisüsteem on näidanud, et kui Euroopa ühendab jõud, siis suudab ta terves maailmas edukalt konkureerida, kirjutab Euroopa patendiameti president António Campinos.
USA indeksid näitasid sel nädalal häid tulemusi
USA aktsiaturgudel reedel suuri muutusi ei olnud, kuid nädala lõikes näitasid kolmest peamisest indeksist kaks väga häid tulemusi. Sellest hoolimata on mitmeid põhjuseid, mille pärast investorid muretsevad, vahendas Yahoo Finance.
USA aktsiaturgudel reedel suuri muutusi ei olnud, kuid nädala lõikes näitasid kolmest peamisest indeksist kaks väga häid tulemusi. Sellest hoolimata on mitmeid põhjuseid, mille pärast investorid muretsevad, vahendas Yahoo Finance.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikeettevõtjate esindaja loodab kliimaministeeriumile
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kristina Judina: mida teha, kui tubli inimese karjäär „jääb kinni“?
Karjääris n-ö kinni jäämine ei ole vähegi edukate inimeste seas haruldane nähtus, see mõjutab ühtemoodi nii andekaid spetsialiste kui juhte. See on keeruline probleem, mille lahendamise juures mängivad võtmerolli toetav juht ja juhtkond, kirjutab 150-liikmelist meeskonda juhtiv Elisa teeninduse valdkonna juht Kristina Judina.
Karjääris n-ö kinni jäämine ei ole vähegi edukate inimeste seas haruldane nähtus, see mõjutab ühtemoodi nii andekaid spetsialiste kui juhte. See on keeruline probleem, mille lahendamise juures mängivad võtmerolli toetav juht ja juhtkond, kirjutab 150-liikmelist meeskonda juhtiv Elisa teeninduse valdkonna juht Kristina Judina.
Veskimägi: aastal 2030 võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla miljard
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
FT: Euroopast ja USAst tõrjutud Hiina autotootjatel on uus eesmärk: kogu ülejäänud maailm
Sellal kui USA ja Euroopa soovivad kaitsetollidega Hiina autotootjad välja tõrjuda, on viimased võtnud sihikule hoopis suurema ala: kogu ülejäänud maailma.
Sellal kui USA ja Euroopa soovivad kaitsetollidega Hiina autotootjad välja tõrjuda, on viimased võtnud sihikule hoopis suurema ala: kogu ülejäänud maailma.
Operaili ostjaks pakutakse Soome äri ostjat
Soome sotsiaalmeedias ja investeerimisfoorumites arutatakse, kas Eesti riigifirma Operaili võiks ära osta nende börsifirma Nurminen Logistics, kes juba tükikese ettevõttest endale sai.
Soome sotsiaalmeedias ja investeerimisfoorumites arutatakse, kas Eesti riigifirma Operaili võiks ära osta nende börsifirma Nurminen Logistics, kes juba tükikese ettevõttest endale sai.
Alexela emafirma ostab Vene miljardärile kuulunud Läti vedelgaasi müüja “Ei saa öelda, et läbirääkimised oleks väga lihtsad olnud”
Heiti ja Marti Hääle suurosalusega AVH Grupp ostab Läti vedelgaasi müüja SIA Latvijas propāna gāze, mille mullune müük ulatus 130 miljoni euroni.
Heiti ja Marti Hääle suurosalusega AVH Grupp ostab Läti vedelgaasi müüja SIA Latvijas propāna gāze, mille mullune müük ulatus 130 miljoni euroni.