Indrek Kald • 1. detsember 2012 kell 11:12

IRL: Tallinna linn tõstab propagandakulu 28%

Tallinna linnavolikogu IRLi fraktsiooni esimehe Toivo Jürgensoni sõnul suurendab linnavalitsus järgmise aasta eelarves avalike suhete kulusid 440 000 euro võrra ehk 28%.

Avalike suhete eelarverea järsk tõus on tema sõnul seletatav kohalike omavalitsuste valimistega. "Ajalugu on näidanud, et keskerakondlik linnavalitsus on rohkem kui ühel korral ajanud segamini Tallinna ja erakonna rahakotid. Suure tõenäosusega tähendab niivõrd suur avalike suhete eelarverea tõus, et rahaliselt kesises seisus oleva Keskerakonna valimiskampaania võib mingis osas kinni maksta Tallinna maksumaksja," ütles Jürgenson.

Tallinna Televisiooni ja avalike suhete kulud kokku on nüüd ümardatult viis miljonit eurot ehk ligi 10% rohkem, kui on ette nähtud lasteaedade investeeringuteks, sõnas ta. "Lisaks ei arvesta linnavalitsus elektrituru avanemisega ning plaanib järgmisel aastal kulutada tänavavalgustusele täpselt sama suure summa kui sellel aastal. See tähendab, et kui sellel aastal oli välja lülitatud 20% lampidest, siis järgmisel aastal on see suhe veelgi suurem," märkis IRLi fraktsiooni juht.

Jürgensoni sõnul on kärbitud ka teede ja tänavate kulusid kolmandiku võrra, mis tähendab linlaste jaoks auklikke teid ka järgmisel aastal. "Lisaks on teerajatiste korrashoiu kulusid vähendatud 20% võrra. Kui selle aasta jooksul ei suudetud joonida Haabersti ristmikku, mis on linna üks tähtsamaid, siis järgmisel aastal on olukord tõenäoliselt veel hullem," lisas ta.

Tasuta ühistranspordile kuluvad 12 miljonit eurot tuleks Jürgensoni arvates suunata eeskätt teedesse ja lasteaedadesse. "Linnavalitsus on pannud kokku valimistele suunatud eelarve. Kindlasti kavatseb linnameedia terve aasta rääkida tasuta ühistranspordist ja Lasnamäele suunatud spordiprojektidest. Aga linna väga kõrgest laenukoormusest vaevalt et ühtegi lugu tehakse," lausus Jürgenson.

Hetkel kuum