Ave Lepik • 4. detsember 2012 kell 8:48

Brutopalk meditsiinis endiselt rekordkasvul

Statistikaameti hiljutine III kvartali keskmise palga uuring näitab, et endiselt on meditsiinis ja tegelikult ka muudes sektorites keskmine brutopalk rekordkasvus.

Tervishoius ja sotsiaalhoolekandes oli see tänavu III kvartalis 855 eurot, kasv võrreldes eelmise aasta sama kvartaliga oli 5%, kirjutab arstide väljaanne Meditsiiniuudised. 

Seekord kattus riigi keskmine III kvartali brutokuupalk meditsiinisektori omaga sendipealt, ka see oli 855 eurot. Aasta tagasi III kvartalis oli aga riigi keskmine õige pisut väiksem kui meditsiinisektori oma, olles 819 eurot tervishoiu- ja sotsiaalhoolenade 813 euro vastu.

Samas kirjutab Delfi, et Eurostati andmeil on Eesti jõudnud hinnatõusu osas esimesele kohale võrreldes teiste euroala riikidega. Eestis on Eurostati andmetel aastane hinnatõus olnud 4,1%. Teisel kohal figureerib Slovakkia 3,8%-ga ning kolmandale kohale on tõusnud Sloveenia 3,7%-ga.

Hetkel kuum