Rainer Saad • 4. detsember 2012 kell 7:29

Swedbanki pensionifond valiti Kesk- ja Ida-Euroopa parimaks

Euroopa pensionivaldkonna tunnustatuim ajakiri Investmens & Pensions Europe (IPE) nimetas Swedbanki pensionifondi K3 Kesk- ja Ida-Euroopa parimaks.

Novembri lõpul Kopenhaagenis toimunud suurimal iga-aastasel Euroopa pensionifondide konkursil IPE Awards nimetas ajakiri IPE Swedbanki kasvustrateegiaga pensionifondi K3 parimaks Kesk- ja Ida-Euroopas.

Igas riigis tunnustati eraldi parimaid fonde, kuid Kesk- ja Ida-Euroopa fondidest valiti üks parim.

„Kümneid riike ja paljusid pensionifonde hõlmavas kategoorias esikoha saavutamine on erakordselt suur tunnustus ning on hea meel, et auhind tuli just Eestisse. Kindlasti on selle taga meie viimaste aastate pingutus - oleme loonud alates 2009. aastast koostöös Stockholmis paikneva Swedbank Roburiga tugeva rahvusvahelise investeeringute juhtimise meeskonna ning uuendanud kriisi õppetundidest lähtudes oluliselt meie pensionifondide investeerimisstrateegiat. Rõõm on tõdeda, et uuele tasemele viidud pensionifondide juhtimise kvaliteeti märgatakse ja hinnatakse Euroopa tipptasemel,“ kommenteeris üritusel auhinda vastu võtmas käinud Swedbanki pensionifondide fondijuht Katrin Rahe.

Konverentsilt jäi Rahe sõnul enim kõlama pensionifondide juhtimise väljakutse muutunud keskkonnas. Nimekate pensionivaldkonna arvamusliidrite hinnangu kohaselt on 2007. aastast vähenenud investeerimisel majanduskeskkonna ning suurenenud poliitiliste otsuste tähtsus, mistõttu on pikaajaline investeerimine märgatavalt keerulisemaks muutunud.

„Üldiste pensionimaailma trendide vaatest on Swedbanki pensionifondid neis tehtud muudatustega õigel teel, kohanemaks uue normaalsusega. Meie pikaajaline investeerimisstrateegia oli kindlasti üks K3 fondi võitu toetav põhjus,“ sõnas Rahe.

2002. aastal loodud Swedbanki K3 pensionifondis oli detsembri alguse seisuga ligi 384 miljonit eurot ehk tegemist on Eesti suurima fondiga ning kõikidest Eesti II samba varadest on neljandik investeeritud just K3 fondi.

Parimaks Euroopa pensionifondiks valiti Taani pensionifond PensionDanmark.

Hetkel kuum