Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Reform ohverdas Michali

  Reformierakonna varjatud rahastamise skandaali tõttu pikka aega kriitika turmtule all olnud justiitsminister Kristen Michal teatas eile, et lahkub ametist.  Veel eile südapäeval oli Michal tõrges vastama küsimusele, kas kavatseb ametist taanduda. Ta palus ajakirjanikul pooleteise tunni pärast tagasi helistada, sest viibis enda sõnul koosolekul.

  Samal ajal kestnud valitsuse pressikonverentsil sõnas peaminister Andrus Ansip, et kui Michal jõuab äratundmisele, et tema isikust tulenevalt ei ole ta suuteline lahendama riigi probleeme, küll ta selle otsuse langetab. “Võib ju eeldada, et tema mõtted liiguvad ühes kindlas suunas,” vihjas Ansip.
  Selleks hetkeks oli Äripäev avaldanud anonüümsele allikale tugineva artikli, et lähipäevil justiitsminister taandub. Reformierakondlane Kaja Kallas tunnistas seepeale, et peaminister on teinud talle ettepaneku asuda justiitsministriks, kuid ta keeldus oma väiksele lapsele viidates. Ent Michal põikles endiselt Äripäeva ajakirjanikule vastamast.
  Pärastlõunal saabus ametlik kinnitus. “Otsustasin Eesti Vabariigi justiitsministri ametist tagasi astuda. Ma lahkun, et kaitsta Reformierakonda ja vabariigi valitsuse töövõimet. See on minu isiklik otsus,” teatas Michal. Muu hulgas nentis ta, et on nukker praeguse poliitilise olukorra pärast.
  President nõudis Michali taandumist. Tagasiastumise üks ajend oli president Toomas Hendrik Ilves, kes teatas peaminister Ansipile korduvalt, et justiitsminister peab taanduma. Ilves oli juba varem maakonnalehtedele antud intervjuudes seadnud kahtluse alla Michali võime tööd jätkata.
  Erakonnakaaslane Jürgen Ligi sõnas, et Michal tegi mehise sammu, ehkki jätkamine poleks olnud kergem. “Valitsus kaotab väga teotahtelise ministri, aga pingil ootab alati keegi, kellel on kergem,” ütles ta. “Skandaal on kaotanud seose oma ajendiga ning pööratud kogu riigi väärikuse vastu, rääkimata ministritest, kes pole asjaga seotud, kelle au on aga järjekindlalt alandatud. Nii on raske tööd teha ja Kristenil ilmselt ka võimatu,” lisas ta.
  Lahkumine tuli liiga hilja. Tööandjate keskliidu volikogu esimees Enn Veskimägi arvas seevastu, et Michali lahkumine tuli liiga hilja. “Ta oleks täna uuesti sadulas, kui ta oleks kohe tagasi astunud. Aga asjad läksid käest ära,” ütles ta. Veskimägi hinnangul oli Michal vaatamata kõigele ehk isegi üks viimase aja tugevamaid justiitsministreid.
  Kellest võiks saada uus justiitsminister? Kaja Kallas loobus. Riigikogu põhiseaduskomisjoni esimees Rait Maruste on esimene, kes meenub Veskimägile.
  Endine justiitsminister ja staažikas poliitik Jüri Adams sõnas, et Reformierakonnal peaks olema küllalt pikk pink noortega, kel on juriidiline haridus ja kes arvavad enda ametisse sobivat.
  ERR teatas õhtul, et uueks justiitsministriks võib saada Hanno Pevkur. Teda asendaks sotsiaalministri ametis riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni juhtiv Taavi Rõivas.
  Kas ka Parts taandub?
  Äripäeva andmetel nõuab Reformierakond vastukaaluks Kristen Michali taandamisele koalitsioonipartnerilt Isamaa ja Res Publica Liidult, et ka majandusminister Juhan Parts lahkuks ametist.“Absoluutselt mitte, võite selles täiesti kindel olla!” kommenteeris Parts kuuldusi oma taandumisest Delfile. Äripäeva andmetel on anonüümne allikasIRLis kinnitanud, et Reformierakond soovib Partsi tagasiastumist. IRLi esimees Urmas Reinsalu eitas samuti, et Reformierakond survet avaldab. “Koalitsioonis määravad erakonnad ise oma esindajad valitsuses,” ütles ta.“Õnneks pole mul midagi toetada. Hindan teda kui kolleegi kõrgelt ja saan soovida talle töös jõudu,” vastas rahandusminister Jürgen Ligi küsimusele, kas toetab Partsi taandumist.
 • Hetkel kuum
Uuring: klienditeenindus 400 protsenti paremaks? Tehtav!
Värske uuring tõestab, et atraktiivne müügi- ja teeninduskeskkond parandab klienditeenindajate hoiakuid kordades ning ettevõtjail oleks kasulik sellega arvestada, kirjutab koolitus- ja testostufirma Trendline Analytics juht Eero Palm.
Värske uuring tõestab, et atraktiivne müügi- ja teeninduskeskkond parandab klienditeenindajate hoiakuid kordades ning ettevõtjail oleks kasulik sellega arvestada, kirjutab koolitus- ja testostufirma Trendline Analytics juht Eero Palm.
Balti aktsiaturud kukkusid väikese käibega
Balti aktsiaturgudel oli täna vaikne ning ühtlaselt punane päev, sest Balti koondindeks langes -0,4%, Tallinna börs kukkus -0,32%, Riia turg vajus -0,78% ning Vilnius taandus -0,25%.
Balti aktsiaturgudel oli täna vaikne ning ühtlaselt punane päev, sest Balti koondindeks langes -0,4%, Tallinna börs kukkus -0,32%, Riia turg vajus -0,78% ning Vilnius taandus -0,25%.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikeettevõtjate esindaja loodab kliimaministeeriumile
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Adam Granti soovitused petturi sündroomist vabanemiseks
Kas ka sulle tundub, et oled oma töös ebapädev ja kohe on saabumas hetk, kus sind paljastatakse? Ameerika juhtimispsühholoog ja menukite autor Adam Grant räägib, et petturi sündroomist tuleks hoopis mõelda kui varjatud potentsiaali märgist: sulle tundub, et teised inimesed hindavad sind üle, aga palju tõenäolisemalt sa hoopis alahindad iseennast.
Kas ka sulle tundub, et oled oma töös ebapädev ja kohe on saabumas hetk, kus sind paljastatakse? Ameerika juhtimispsühholoog ja menukite autor Adam Grant räägib, et petturi sündroomist tuleks hoopis mõelda kui varjatud potentsiaali märgist: sulle tundub, et teised inimesed hindavad sind üle, aga palju tõenäolisemalt sa hoopis alahindad iseennast.
Veskimägi: aastal 2030 võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla miljard
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
EL kehtestab Hiina elektriautodele kaitsetollid
Euroopa Liit kehtestab Hiina elektriautodele juulist täiendava tollimaksu, mis suurema osa tootjate puhul küündib 38,1 protsendini auto hinnast.
Euroopa Liit kehtestab Hiina elektriautodele juulist täiendava tollimaksu, mis suurema osa tootjate puhul küündib 38,1 protsendini auto hinnast.
Põllumeestele antakse 19 miljonit toetust biometaani tootmiseks
Põllu- ja metsamajandusettevõtted saavad keskkonnainvesteeringute keskuselt (KIK) küsida toetust biometaani tootmiseks.
Põllu- ja metsamajandusettevõtted saavad keskkonnainvesteeringute keskuselt (KIK) küsida toetust biometaani tootmiseks.
Lindström kuritarvitas oma turgu valitsevat seisundit
Lindströmi tööriiete ja vahetusvaipade üürilepingu tingimused võivad olla konkurentsi piiravad, leidis järelevalvet teinud konkurentsiamet. Lindström nõustus kliendilepingu tingimusi muutma.
Lindströmi tööriiete ja vahetusvaipade üürilepingu tingimused võivad olla konkurentsi piiravad, leidis järelevalvet teinud konkurentsiamet. Lindström nõustus kliendilepingu tingimusi muutma.