Alyona Stadnik • 11. detsember 2012 kell 6:30

Rõivas: jätkusuutlik pensionisüsteem

Täna riigikogu ees ametivande andev uus sotsiaalminister Taavi Rõivas kinnitas, et Eesti pensionisüsteem on jätkusuutlik, kuna sotsiaalvaldkonnas pole kardetud teha reforme.

Pensioniea tõstmine, mis hakkab mõjutama nooremaid inimesi, annab kindlustunnet, et pensionisüsteem on jätkusuutlik ka minuvanuste jaoks, vahendas ERR 33aastase Rõivase sõnu ETV saatele "Terevisioon".

Uus minister lisas, et sotsiaalvaldkond pole talle võõras. "Eesti seis Euroopa kontekstis ei ole kindlasti mitte halb," kinnitas Rõivas. Kuigi meie toetused on mõne teise riigiga võrreldes väikesed meie madalama jõukuse taseme tõttu, ei ole tema sõnul Eestis kardetud teha sotsiaaalvaldkonnas olulisi reforme.

"Olen siiani suutnud igast ametist poliitikuna võtta selle, mis seal kõige olulisem on nii minu jaoks kui ka – võib-olla kõlab natuke suurelt, aga – Eesti või ühiskonna või minupärast ka Haabersti linnaosa jaoks, kui ma parajasti linnaosa vanem olin. See amet, millega ma tegelen – see ongi see kõige parem parajasti," rääkis Rõivas.

Hetkel kuum