Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti Vabariik valmistub 100. aastapäevaks

  Järgmisel aastal toimuva Eesti Vabariigi 95. sünnipäeval saavad alguse paljud projektid, mis kulmineeruvad Eesti riigi juubeliks aastal 2018 – kuulutatakse välja konkursid filmi, kujutava kunsti ja teatri valdkonnas ning alustakse saja tamme parkide loomisega.

  Eesti riigi 95. sünnipäevaprogrammis sisalduvad nii traditsioonilised üritused tähistamaks Eesti riigi sündi ja oma riigi taastamist. "Riiklike tseremooniate kõrvale on oodatud aga omaalgatus – sünnipäeva on meeldiv tähistada ikka koos oma pere ja sõpruskonnaga," sõnas riigikantselei nõunik Jaanus Rohumaa sünnipäeva-aasta kava tutvustamisel Balti Filmi- ja Meediakoolis.
  Kõikidest ettevõtmistest ootab riigikantselei infot Eesti riigi sünnipäeva kodulehele, mis koondab erinevate asutuste, organisatsioonide, liikumiste ja üksikisikute üritusi Eesti riigi sünnipäeva tähistamistest.
  Vabariigi sünnipäeva auks saab 2013. aastal alguse ka saja tamme parkide rajamise projekt kohalikes omavalitsustes. Noored põhikoolide ja gümnaasiumite õpilased korjavad järgmisel sügisel tammetõrusid, mis pannakse idanema, et neist kasvatada tammeistikud. Eesti juubeliaastal istutatakse tammeistikud saja kaupa kohalikesse omavalitustesse, et luua igikestvust, väärikust ja tarkust sümboliseerivad tammikud. Saja tamme parkide projekti viib riigikantselei ellu koostöös Riigimetsa Majandamise Keskusega.
  Riigikantselei palvel loob Eesti Rahvusringhääling 2013. aastaks vabariigi sünnipäeva teemalise ekraanigraafika, mille töötab välja režissöör René Vilbre.
  Eesti Vabariigi 95. sünnipäeva aastal möödub ka sada aastat päevast, kui eesti rahva ühise jõupingutuse ja üldrahvaliku korjanduse toel valmis Tallinnas Estonia maja. Samuti möödub 25 aastat laulvast revolutsioonist. Sünnipäeva-aasta kavas mäletatakse loomeliitude pleenumit, Tartu muinsuskaitsepäevi ja sinimustvalge lipu väljatoomist, Balti ketti, isamaalisi laule ja Tartu levimuusikapäevi ning öölaulupidusid.
  Mitmete sündmuste ja uute algatuste keskmes on noored, kellele mõeldes loob riigikantselei nutitelefonide aplikatsiooni nimega rahvakalender. Selle eesmärk on kaasaegsel moel lisaks riiklikele pühadele ja lipupäevadele meelde tuletada Eesti rahvakalendris olevaid tähtpäevi. Tasuta jagatavas aplikatsioonis on ligi 70 tähtpäeva, mis kutsuvad üles argipäeva tähtpäevaks muutma. Rahvakalendri aplikatsiooni loob riigikantselei koostöös ettevõttega AKU Collective OÜ.
 • Hetkel kuum
Kai Realo: riigi konkurentsivõime ei teki üleöö, ka majandust tuleb juhtida
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Jaapani jeen langes dollari suhtes kriitiliselt madalale tasemele
Jaapani jeen nõrgenes dollari suhtes kümnendat päeva järjest ja üks dollar maksab nüüd 158 jeeni, mis on Jaapani valuuta jaoks madalaim tase 34 aasta jooksul.
Jaapani jeen nõrgenes dollari suhtes kümnendat päeva järjest ja üks dollar maksab nüüd 158 jeeni, mis on Jaapani valuuta jaoks madalaim tase 34 aasta jooksul.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Plaan küps: väikefirmadele terendavad soodsamad laenud
KredExi ja EASi ühendasutus tahab pakkuda mikro- ja väikeettevõtetele laenu võtmisel käendust, et nad saaksid finantseeringu parematel tingimustel. Plaan pole veel pankades vastu võetud, aga küpseb.
KredExi ja EASi ühendasutus tahab pakkuda mikro- ja väikeettevõtetele laenu võtmisel käendust, et nad saaksid finantseeringu parematel tingimustel. Plaan pole veel pankades vastu võetud, aga küpseb.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Panga personalijuht: kõigile sama palga maksmine on märk nõrgast juhtimisest
Ettevõtte töötajatele sama palga maksmine on märk nõrgast juhtimisest, ütles SEB personali ja koolituse divisjoni direktor Margit Pugal.
Ettevõtte töötajatele sama palga maksmine on märk nõrgast juhtimisest, ütles SEB personali ja koolituse divisjoni direktor Margit Pugal.
Neste lahkus Rohetiigrist. Vastastikku jagatakse teravaid süüdistusi
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Maailma autohiidudele tootev firma tegi käiberekordi. „Mis siin öelda, eks ikka tuleb rahul olla“
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Eluaseme hinnad kasvasid aastaga pea 8%
Eluaseme hinnaindeks kasvas esimeses kvartalis aastaga 7,8 protsenti, neljanda kvartaliga võrreldes ulatus indeksi tõus 2 protsendini, teatas statistikaamet.
Eluaseme hinnaindeks kasvas esimeses kvartalis aastaga 7,8 protsenti, neljanda kvartaliga võrreldes ulatus indeksi tõus 2 protsendini, teatas statistikaamet.
Neste lahkus Rohetiigrist. Vastastikku jagatakse teravaid süüdistusi
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.