12. detsember 2012 kell 11:26

Mobius: arenevate turgude aktsiad tõusevad

Templeton Emerging Markets Groupi juht Mark Mobius on arvamusel, et arenevate riikide aktsiad tuleval aastal tõusevad, sest globaalse mõjuga keskpangad lisavad likviidsust, mis paneb investoreid kõrgemaid tootlusi otsima.

Mobiuse sõnul on pangad USAs, Brasiilias, Jaapanis ja Euroopas suurendanud toetust majandusele, alandades baasintressimäärasid, ostes võlakirju ja nõrgemaid valuutasid, vahendab Bloomberg.

Enam kui 40 miljardit dollarit haldav Mobius ütles, et Ühendriikide võlakirjade madalad tootlused on pensionifonde ja teisi suurinvestoreid saatmas uskumatule tootluste jahile, mis viib neid täiesti äärealade turgudele nagu Keenia.

MSCI Emergin Markets indeks on tõusnud kuus päeva järjest tänu spekulatsioonile, et Föderaalreserv võib täna teatada võlakirja kokkuostuprogrammi laiendamisest.

Mobiuse hinnangul muudavad madalate võlatasemete, kõrgete välisvaluuta reservide ja tugeva majanduskasvu kombinatsioon arenevate riikide aktsiate väljavaate väga positiivseks.

"Mida rohkem raha läheb globaalsesse majandussüsteemi, seda rohkem võimalusi on aktsiaturgudel tõusta ning selle tunnistajateks me saamegi järgmine aasta olla," ütles ta. "Praegustel tasemetel olevate intressimäärade juures muutuvad aktsiad väga, väga atraktiivseks," lisas Mobius, kelle Templeton Frontier Marketsi fond on sel aastal tootluse poolest edestanud 90% konkurentidest.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum