• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Obama sõlmis Venemaaga kaubandusleppe

  USA president Barack Obama kirjutas alla seadusele, mis tühistab külma sõja aegsed kaubanduspiirangud Venemaaga, vahendas Bloomberg.

  Senati poolt 6. detsembril heakskiidetud seadus võimaldab USA-l luua "püsivad standardsed kaubandussuhted" Venemaaga, mida peetakse kõikide Maailma Kaubandusorganisatsiooni (WTO) liikmete nõudeks. Venemaa liitus WTO-ga tänavu augustis.
  Esimene seaduse proovikivi võib peagi esile kerkida, kui USA kaubandusesindusest Ron Kirk ja põllumajandusminister Tom Vilsack kutsusid 8. detsembril Venemaad üles peatama uut reglementi, mis nõuab USA sea- ja loomaliha ekspordi testimist, et kindlustada nende puhtus kasvuhormoonist raktopamiin. USA ametnike teatel pole Venemaa Maailma Kaubandusorganisatsiooni liikmena oma poliitika kohustustes järjekindel.
  USA põllumajandusministeeriumi sõnul peaks Venemaa järgima ÜRO Toidu- ja Põllumajandusorganisatsiooni standardeid, mis on vähem karmid.
  Washingtonis asuva Venemaa saatkonna esindaja Yevgeniy Khorishko sõnul ei ole see kättemaks USA kaubandusseaduse klauslile, mis lubab Ühendriikidel kehtestada finantsilisi ja reisimispiiranguid Venemaal asuvatele inimõiguste rikkujatele. Venemaa võimude on öelnud, et abinõu kahjustab mõlemapoolseid suhteid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Meta jääb vähemalt Nasdaqil esialgu Facebookiks edasi
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.