• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Päev börsil: Euroopa börsid aasta tippude juures

  Eile lõpetasid Euroopa põhiindeksid mõned punktid alla 2012. aasta tippu, kuna investorid panustasid sellele, et USA vabariiklased ja demokraadid jõuavad kokkuleppele ning suudetakse vältida fiskaalkuristikku. Täna on oodata tõusu jätkumist.

  Vabariiklased ütlesid eile, et neil on „plaan B”, millega hoida ära automaatset maksutõusu ja kulutuste kärpeid, mis võivad jõustuda jaanuaris. 
  Šveitsi suurpank UBS teatas, et maksab Londoni pankadevahelise laenuintressi (Libor) manipuleerimise tõttu 1,14 miljardi euro suuruse trahvi. 900 miljonit sellest läheb USA ametivõimudele, 190 miljonit Suurbritannia finantsjärelvalve asutusele ja 50 miljonit Šveitsi finantsjärelvalvele.
  Reitinguagentuur Standard & Poor’s tõstis eile Kreeka reitingut 6 pügala võrra tasemele B-. Uus reiting pole küll investeerimisjärgu reiting, kuid agentuuri sõnul on reitingu tõstmise taga euroala riikide tugev ja selge kinnitus sellest, et Kreekal ei lasta euroalalt välja kukkuda. Reitingu väljavaade on stabiilne.  
  Itaalia endine peaminister Silvio Berlusconi hoiatas, et Itaalia võidakse euroalalt välja suruda, kui Euroopa Keskpank ei tee rohkem laenamiskulude alandamiseks.
  Homme teatab Jaapani keskpank enda rahastrateegia. Jaapani uus peaminister Shinzo Abe valimisvõit on tõstnud investorite ootuseid uue leevendamise järele. Täna tõusis Jaapani börs 2,4% ning lõpetas esimest korda kaheksa kuu jooksul üle 10 000 punkti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.