Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  David O’Brock salvestas plaadi

  Detsembri alguses ilmus poelettidele Kukerpillide uus album „Connected Country“, millel laulab Molycorp Silmeti juht David O’Brock-Kaljuvee.

  Idee koos plaat teha sai alguse seltskondlikelt üritustelt, kus O’Brock sageli koos Kukerpillidega laulma hakkas.
  „Tegelikult Ike Volkov ja Toomas Kõrvits on perekonnasõbrad ning aeg-ajalt oleme olnud samadel pidudel, kus nemad esinevad ning tihti on juhtunud, et peo lõpus ma laulan koos nendega,“ kirjeldas O’Brock, kuidas algas ühine musitseerimine aastaid tagasi. Nüüd, Kukerpillide juubeliaastal, leiti, et võiks mõne loo ka plaadile salvestada. Neist üks, „Love Song“ ilmus juba Kukerpillide juubelikogumikul „Kaunimad Laulud“.
  Kukerpillide laulja ja kontrabassimängija Ike Volkov ütles, et koostöö Molycorp Silmeti juhiga sujus, hoolimata asjaolust, et tegemist ei ole professionaalse muusikuga.
  „Alguses ikka ehmatab inimest ära, kui ta pole klappidega harjunud mikrofoni laulma ja kuuleb enda häält. See on võrdlemisi võõras. Aga ta on tark, energiline, kohanemisvõimeline inimene ja andekas, nii et ei olnud probleemi,“ rääkis Volkov salvestusprotsessist. Kuna O’Brock viibis töö tõttu palju välismaal, venis salvestamine kuude pikkuseks. „Kevadel hakkasime pihta ja jõulude ajal sai plaat valmis,“ kirjeldas Volkov.
  Plaadile mahtus 13 lugu, mis on kõik inglisekeelsed. O’Brocki sõnul ei olnud mõtet hakata laulma kantrilaule eesti keeles, milles Kukerpillid on isegi profid.
  „Olidki just mõned laulud, mis meile väga meeldivad, aga mis on inglise keeles. Ma olin nõus neid laulma ja tõin ka oma laulud, mida tahtsin teha, näiteks see „Love Song“. Tõin selle ja ütlesin, et nüüd pange Kukerpillide moodi! Tegelikult ma ootasin, et sellest tuleb mingisugune bandžo värk, aga tuli hoopis selline ladina moodi tõlgendus. Väga ilus tuli välja minu arust,“ rääkis O’Brock.
  Plaadi rahastamisest rääkides jäi Volkov napisõnaliseks, märkides, et tegemist oli eraalgatusega ning sponsoreid plaadi valmimisel ei olnud.
  „Ütleme nii, et kui muidu maksavad plaaditegemised miljonites või sadades tuhandetes dollarites, siis meil oli see summa kaudv-väike,“ märkis Volkov.
  Lugude nimekiri, mille hulgast sobivaid plaadile valiti, oli pikk, nii et välistatud ei ole veel teisegi plaadi tegemine.
  „Mina oleksin küll nõus seda tegema. Ma pigem küsiks Kukerpillide käest, kas nemad on nõus mind veel ühe plaadi jagu kannatama,“ naljatles O’Brock, vastates küsimusele, kas on oodata ka teist plaati. Ike Volkov oli teemat kommenteerides samuti positiivselt meelestatud: „Kuidas see James Bond ütleski, et never say never. Praegu see 13 lugu on kena läbilõige ameerika kantrimuusika lugudest, seal on nii lastelaule kui ka Johnny Cashi ja Doc Watsoni lugusid, mida me oleme kuulanud ja teinekord mõnel peol mänginud, aga me pole bluegrassi ega inglise keele esindajad.“ Volkov märkis, et Kukerpillid ajavad rohkem eesti asja, kuid kuna suur osa ansambli repertuaarist on kantrimuusika töötlused, ei välistanud ta ka edaspidist koostööd O’Brockiga.
  O’Brock leidis, et teisedki ettevõtjad võiksid igapäevatöö kõrvalt muusikaga tegeleda, kui selleks huvi on.
  „Meil on kõigil 24 tundi ööpäevas, see on prioriteetide küsimus, kuidas me organiseerime oma aega. Mina teen seda hobiks, mulle meeldib just nende meestega koos laulda. Näiteks „Love Songi“ video esimesele võttele ma jõudsin Ameerikast kell pool kuus õhtul, sõitsin otse stuudiosse ja lõpetasime pool viis hommikul. See on lihtsalt aja võtmine, sest, nagu ma ütlesin, kõigil on sama palju aega,“ rääkis O’Brock. Videotegemine oli tema idee ning selles osaleb ka tema tütar Teele.
  „Selle video põhimõte on see väike hirm, mis on kõigil vanematel, et me rabeleme nii palju kogu aeg ja ühel päeval tuleme koju ning kõike seda, milleks me oleme rabelenud, kõiki neid aastaid ei olegi enam,“ kirjeldas O’Brock. Kukerpillidega koostöös sündinud laulu video avaldati vahetult enne jõule ja seda saab vaadata siit.
 • Hetkel kuum
Kai Realo: riigi konkurentsivõime ei teki üleöö, ka majandust tuleb juhtida
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Rahagurude välimääraja: keda usaldada? Vaata suurest tabelist, kes mis hinnaga nõu jagab!
Kust rahatarkust ammutada, kui on soov oma finantsiline tulevik kindlustada? Üksi alati kaugele ei jõua, seega investeerimise ja laiemas mõistes rahatarkuse puhul saab appi võtta kogenud investorid, kel igaühel oma stiil ja nišš. Teeme asja selgeks!
Kust rahatarkust ammutada, kui on soov oma finantsiline tulevik kindlustada? Üksi alati kaugele ei jõua, seega investeerimise ja laiemas mõistes rahatarkuse puhul saab appi võtta kogenud investorid, kel igaühel oma stiil ja nišš. Teeme asja selgeks!
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Plaan küps: väikefirmadele terendavad soodsamad laenud
KredExi ja EASi ühendasutus tahab pakkuda mikro- ja väikeettevõtetele laenu võtmisel käendust, et nad saaksid finantseeringu parematel tingimustel. Plaan pole veel pankades vastu võetud, aga küpseb.
KredExi ja EASi ühendasutus tahab pakkuda mikro- ja väikeettevõtetele laenu võtmisel käendust, et nad saaksid finantseeringu parematel tingimustel. Plaan pole veel pankades vastu võetud, aga küpseb.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Tööpäev parima juhiga: viis nippi, kuidas olla edukam juht
Eesti Personalijuhtimise Ühingu (PARE) tegevjuht Kai Saard käis luurel, kuidas Eesti parim juht Ivo Suursoo päriselt juhib, kuidas töötab, mida loeb ja kellega suhtleb.
Eesti Personalijuhtimise Ühingu (PARE) tegevjuht Kai Saard käis luurel, kuidas Eesti parim juht Ivo Suursoo päriselt juhib, kuidas töötab, mida loeb ja kellega suhtleb.
Neste lahkus Rohetiigrist. Vastastikku jagatakse teravaid süüdistusi
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Maailma autohiidudele tootev firma tegi käiberekordi. „Mis siin öelda, eks ikka tuleb rahul olla“
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Eesti meediaettevõtted asutasid kollektiivse esindamise organisatsiooni
Delfi Meedia, Postimees Grupp, Õhtuleht Kirjastus ja Äripäev sõlmisid lepingu uudismeedia väljaandjate kollektiivse esindamise organisatsiooni Balti Uudismeedia Väljaandjate Ühing asutamiseks.
Delfi Meedia, Postimees Grupp, Õhtuleht Kirjastus ja Äripäev sõlmisid lepingu uudismeedia väljaandjate kollektiivse esindamise organisatsiooni Balti Uudismeedia Väljaandjate Ühing asutamiseks.
Eluaseme hinnad kasvasid aastaga pea 8%
Eluaseme hinnaindeks kasvas esimeses kvartalis aastaga 7,8 protsenti, neljanda kvartaliga võrreldes ulatus indeksi tõus 2 protsendini, teatas statistikaamet.
Eluaseme hinnaindeks kasvas esimeses kvartalis aastaga 7,8 protsenti, neljanda kvartaliga võrreldes ulatus indeksi tõus 2 protsendini, teatas statistikaamet.