30. detsember 2012 kell 6:50

Meelis Mandel: minu soovid 2013. aastaks

Ma soovin, et järgmisel aastal hakkaksid poliitikud ja üldse avaliku elu tegelased tõtt rääkima. Kui tõtt rääkida ei saa, ollakse vait. Erakondade peasekretärid on aga ausad ametnikud, kes iga rahaülekande korrektselt raamatupidamisest läbi kannavad.

Ma soovin, et järgmisel aastal saab Tallinnast Euroopa vähegi olulisemasse pealinna kas otse või ühe vaheistumisega Helsingis maksimaalselt kuue tunniga. Las Eesti maksumaksja doteerib selleks lennuliine.

Ma soovin, et järgmisel aastal otsustataks tööjõumakse alandada. Soovin, et käibemaksu ajutise tõstmise ajutisus saaks läbi ja meil kehtiks taas 18%. Ning müügimaks üldse kaoks.

Ma soovin, et järgmise aasta alguses elektrienergia kallinemisest ajendatud üldine hinnatõus paneks veerema kodumaise nõudluse, elavdaks siseturgu ja kiirendaks mõnevõrra hiljem siis ka palkade kasvu. Tõstaks elatustaset.

Ma soovin, et järgmisel aastal tuleks juurde palju Tamrexeid, kes rahastavad oma reklaamidega trükiajakirjanduse hea sisu tootmist.

Ma soovin, et järgmisel aastal muutuvad ametnikud oma töös efektiivsemaks. Mõtlevad alati, kas konkreetne raha- või ajakulu on otstarbekas. Ei sõida maksumaksja raha eest puhkusereisidele.

Ma soovin, et järgmisel aastal lõppeks ära võlakriis. Soomlaste/rootslaste ehmunud näod ja plaanitavad koondamiskavad paneme nende pikatoimelisuse arvele ja loeme juba möödunud kriisi reageeringuks.

Ma soovin, et järgmisel aastal tuleb ühe hea Eesti firma IPO  ja meile tekib juurde tuhandeid väikeaktsionäre, kellele firmade suuromanikud enam mütsi pähe ei tõmba.

Ma soovin, et järgmisel aastal antakse ettevõtlustoetusi nendele, kelle äriplaan pole üles ehitatud toetusele.

Ma soovin, et järgmisel aastal asutavad lisaks H&M-ile Eesti turule end tulema ...noh, kõik need teised suured ja odavad kaubamajad ja outletid. Et Eesti saaks ses mõttes Poolaks. Põliselanikkonna vähesuse korvavad turistid ja välistööjõud.

Ma soovin, et järgmisel aastal saate te Äripäevast veel enam emotsiooni, abi ja väärt lugusid. Meie täname.

Autor: Meelis Mandel, Rivo Sarapik

Hetkel kuum