Kadri Põlendik • 6. veebruar 2013
Jaga lugu:

Promann: olen olnud igapäevase leivaga seotud

Presidendilt teenetemärgi saanud ettevõtja Ants Promann ütles, et on teinud iga päev oma tööd ning tunnustus tuli talle üllatusena.

"See on olnud kogu aeg minu elu ja töö, et igapäevase leiva eest siin Eestis ja ka teistest riikides muretseda. See on südame töö olnud," sõnas ta. Promann leidis, et on õnnelik inimene, sest on saanud pikalt olla sellises tööstuses, mis on otseselt seotud inimeste igapäevase elu ja leivaga.

"Leib on ju toidu sümbol ja meie rahvale must leib tähendab palju rohkem kui lihtsalt toit. Teatud oreool on sellel asjal juures küll," märkis Promann ja lisas, et tunnustus kuulub eelkõige 250aastasele Leiburile ja kogu Vaasan Grupile, kelle teenistuses on ta 28 aastat olnud.

Seda, kellele tema teenetemärgi annaks, ei osanud ettevõtja kohe öelda, märkides vaid, et tublisid tõsiseid tööstusmehi on mitmeid, kes on oma asja Eestis korralikult toimima pannud ja siis sellest rahvusvahelise äri teinud.

"Kedagi siin nimetades teeksin kohe liiga teistele. Kui vaid ühe nime saan öelda, siis annaksin selle teenetemärgi härra Mati Kaalule, kes on rohkem kui põlvkonna pikkuselt väga erilise hoole ja armastusega, suure missioonitundega ja kõikide raskuste kiuste teinud Tallinna loomaaiast omamoodi kultuuriväärtuse," rääkis Promann.

"Oma tööga on Mati Kaal kindlasti ära teeninud kogu eesti rahva kummarduse ja tänu," lisas tööstusjuht.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas