Lennart Ruuda • 1. august 2013 kell 11:48

Müük oli MediCapi sisse kirjutatud

Saksa laboriteenuste pakkuja Synlab ostis erakapitali fondilt BaltCap Private Equity Fund ja väikeaktsionäridelt 100% Tartu firma AS Medicap Holding aktsiatest.

MediCap Holdingu endine juhatuse ja nõukogu esimees ning väikeosanik Erki Mölder kommenteeris, et müük oli asjade loomulik käik, sest ettevõte on palju arenenud.

„Oleme start-up´ist kasvanud kõigepealt Eesti juhtivaks ettevõtteks. 2008. aastal, kui ettevõtte omandas BaltCap, alustasime laienemisplaane Soome ja Leetu. Tänane müük oli sisse programmeeritud,“ ütles Mölder.

BaltCapi suurosaluse kõrval omas Mölder MediCapi aktsiaportfellist 20 protsenti. Ta rääkis, et Synlab eelistas osta kas kõik firma aktsiad või üldse mitte midagi. „Kuna pakkumine oli hea ja mõistlik, otsustasime selle ära teha,“ märkis Mölder.

Ta tunnistas, et MediCapil hakkas viimasel ajal kasvuperiood läbi saama ja tema tundis, et ei suuda enam ettevõttele nii palju anda kui tahtis. Kuigi Mölder polnud nõus täpsustama, palju ta tehingu pealt teenis, ütles ta, et kavatseb saadud raha investeerida alustavatesse firmadesse.

Äripäeva hinnangul teenis Mölder aktsiate müügist umbes 2 miljonit eurot.

Hetkel kuum