• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Päev börsil: Hiina majanduskasv OK, tulevik ähmasem

  Hiina majandus kasvas aastaga kolmandas kvartalis 7,8% ehk aasta kiireimas tempos ning kasv vastas analüütikute ootustele. Kuid igasugune optimism võib kaduda kiirelt, kui maailma nõudlus jääb kõikuvaks, millele viitas septembris üllatuslik ekspordi vähenemine, vahendab Reuters.

  „Kolmanda kvartali SKP vastas turu ootustele, kuid valitseb ebakindlus, kas praegune majanduse paranemine on jätkusuutlik, ütles Mizuho Securitiese Hiina peaanaalüütik Shen Jianguang. „Me arvame, et majanduse taastumist vedas kolmandas kvartalis kinnisvaraturu tugev hoog.“
  Septembris kasvas tehaste toodang aastaga 10,2%. Jaemüük kasvas aastaga 13,3%, jäädes napilt alla analüütikute 13,5% kasvuootusele. Kinnisvarainvesteeringud kasvasid esimese üheksa kuuga aastases arvestuses 19,7%.
  Läinud nädalal selgus, et Hiina majandus on haavatav, kui avaldati septembri ekspordinumber, mis näitas aastases arvestuses 0,3% langust, kuid analüütikud ootasid 6% ekspordi kasvu. Üllatusliku ekspordilanguse tõi Kagu-Aasia maade nõrk nõudlus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Videomängude edulugu ootab jätkamist uute loojate poolt
Videomängude turu koguväärtus on sel aastal hinnanguliselt 150–250 miljardit dollarit. Seega edestab see valdkond investoritele huvi pakkumise poolest suure edumaaga kõiki muid meelelahutusliike.
Videomängude turu koguväärtus on sel aastal hinnanguliselt 150–250 miljardit dollarit. Seega edestab see valdkond investoritele huvi pakkumise poolest suure edumaaga kõiki muid meelelahutusliike.
Kümnendik pensionirahast kulus laenude tagasimaksmisele
Septembris välja makstud teise pensionisamba raha abil maksti Eestis tegutsevatele pankadele laene tagasi ligikaudu 100 miljonit eurot, teatas Eesti Pank.
Septembris välja makstud teise pensionisamba raha abil maksti Eestis tegutsevatele pankadele laene tagasi ligikaudu 100 miljonit eurot, teatas Eesti Pank.