• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Puhkepäev. Toidukarneval linnasüdames

  Järgmisel nädalal stardib Tallinnas juba kolmandat korda restoraninädal, mille raames pakub ligi 40 pealinna parimat restorani soodsa hinnaga hõrke lõuna- ja õhtusööke. Puhkepäev annab ülevaate meil ja mujal toimuvatest toidufestivalidest.

   
  Fookuses
  Tallinna restoranide nädal
  1.–7.10 Tallinnas 36 restoranisRestoranid: Balalaika, Balthasar, Bocca, Bollywood, Bonaparte, Bordoo, Cha Dao, Chedi, City, Cru, Dominic, Fish&Wine, Fuente, Gianni, Kadriorg, Kaerajaan, Kolm Sibulat, Kuldne Notsu, Kuninga, La Bottega, Leib, Lusikas, MC Grill, Mekk, Monaco, Neh, Neikid, Nero, Nevskij, Ö, Platz, Ribe, Rucola, Salt, Sfäär, Tchaikovsky.Restoranide valik: kõik restoranid osalejate hulka ei pääse. Valiku kriteeriumiks on see, et restoranis pakutav toit peab olema algusest lõpuni valmistatud kohapeal.Hind: 2-käiguline lõunasöök kõigis restoranides 10 eurot, 3-käiguline õhtusöök 20 eurot.Kuidas osaleda: täna alates kl 13st on võimalik valitud restorani omale laud broneerida.Kohad on vaja kinni panna vähemalt päev varem Tallinna restoranide nädala online-reserveerimise ja piletimüügi süsteemi kaudu ning samas ka maksta nende eest.Süsteem loob reserveeringut kinnitava vautšeri ainulaadse numbriga, mis saadetakse e-posti teel broneerijale. Restorani tulles peab näitama reserveeringut kinnitavat numbrit restorani töötajale.Tasub teada: Laua saab kinni panna kahe kuni kuue külastaja jaoks. Samaks päevaks kohti broneerida ei saa. Samuti pole võimalik broneeringuid teha restorani kaudu või kohapeal.  Broneeringut kinnitavad vautšerid on kehtivad ainult kindlaksmääratud restoranis kindlaksmääratud ajal kindlaksmääratud kuupäeval. Broneeringut muuta ei saa.Broneerimine ja lisainfo: www.tallinnrestaurantweek.ee 
   
  Taust
  Restoranide nädal on New Yorgist alguse saanud üle maailma populaarne turundusaktsioon, mis julgustab inimesi väljaspool kodu sööma, pakkudes teiste kultuurisündmustega võrdseid elamusi. Restoranide nädalaid korraldatakse mitmel pool Euroopas, Aasias, Austraalias jm.
   
  Tasub teada
  Valik toidufestivale mujal maailmas
  Amsterdami Restoranide NädalJärgmine toimub: 7.–21. märtsil 2014www.restaurantweek.nl/lang/en
  Atlanta Restoranide NädalJärgmine toimub: kevadel 2014. Restoranide nädal toimub mitu korda aastas linna erinevates piirkondadeswww.atlrestaurantweek.com
  Bostoni Restoranide NädalJärgmine toimub: 16.–21. ja 23.–28. märtsil 2014www.restaurantweekboston.com
  Londoni Restoranide Festival Järgmine toimub: oktoobris 2014www.londonrestaurantfestival.com 
  Londoni toidufestival “Taste of London”Järgmine toimub: 19.–22. juunil 2014http://london.tastefestivals.com 
  New Yorgi Restoranide NädalJärgmine toimub: 14. jaanuarist – 8. veebruarini 2014www.nycgo.com/restaurantweek
  Singapuri Restoranide NädalJärgmine toimub: oktoobris 2014www.restaurantweek.sg/lang/en
  St. Moritz Gourmet’ FestivalJärgmine toimub: 27.–31. jaanuaril 2014www.stmoritzgourmetfestival.ch/en/
  StocKholmi toidufestival “Taste of Stockholm”Järgmine toimub: 4.–8. juunil 2014www.smakapastockholm.se/english
  Riia Restoranide Nädal Järgmine toimub: kevadel 2014www.liveriga.com/en
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: hüvasti, administraator ja garderoobitädi!
Seekordne Nobeli majanduspreemia laureaat pälvis auhinna muu hulgas tõestuse eest, et miinimumpalga tõus ei pruugi tööhõivele mõjuda negatiivselt. Loodetavasti peab see paika ka Eesti järgmise aasta hüppelise miinimumpalga tõusu puhul, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Seekordne Nobeli majanduspreemia laureaat pälvis auhinna muu hulgas tõestuse eest, et miinimumpalga tõus ei pruugi tööhõivele mõjuda negatiivselt. Loodetavasti peab see paika ka Eesti järgmise aasta hüppelise miinimumpalga tõusu puhul, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Raadiohommikus: olümpiavõitja, muusik, valimised ja linnaruum
Reedeses hommikuprogrammis vestleme Setomaa aasta ettevõtjaks pärjatud Jalmar Vabarnaga. Saame teada, mille eest ta sellise tiitli pälvis ning kuhu Vabarna investeerib.
Reedeses hommikuprogrammis vestleme Setomaa aasta ettevõtjaks pärjatud Jalmar Vabarnaga. Saame teada, mille eest ta sellise tiitli pälvis ning kuhu Vabarna investeerib.