19. november 2013 kell 21:00

Ehitus. Kopli liinide vastu tunti huvi ka Inglismaalt

Tallinna linna omandis olevate Kopli liinide ostuks laekus tähtajaks kaks pakkumist. Ostuhuvi oli rahvusvaheline – pakkujad olid Eestist ja Suurbritanniast. Kvalifitseerimisotsuse teeb enampakkumist korraldav komisjon reedeks.

Tallinna linnavaraameti juhataja asetäitja Priit Pärtelpoeg on varem Äripäevale selgitanud, et eelmised hoonestus­õiguse konkursid nurjusid pakkujate puudumise tõttu, sest tegu on väga suure piirkonnaga, mistõttu on investeering mastaapne.

“Konkursid olid majanduslangusele järgnenud perioodil, mingil määral on kinnisvaraturg elavnenud ja praegused arengud on positiivsed,” lisas Pärtelpoeg.

Tallinna kultuuriväärtuste ameti muinsuskaitse osakonna juhataja Boris Dubovik selgitas juuli lõpus Äripäevale, et Kopli liinidel on kaitse all vaid Vene-Balti laevatehase haigla ja Nikolai Imetegija Kirik ning perspektiivplaanis on tehtud ettepanek taastada endisel kujul üks tänav, sealhulgas renoveerida mõni väärtuslikum maja, muus osas on arendajal vabad käed.

Linnavolikogu otsustas 2006. aasta oktoobris 16,8 ha suuruse nn Kopli liinide ala avaliku ja erasektori koostöös terviklikult rekonstrueerida ja esinduslikuks elupiirkonnaks muuta.

 

Mis on mis

Kopli liinid

Arendusprojekt hõlmab maa-ala suurusega ligi 17 hektarit, millest elamumaa ja elamu- ja ärimaa sihtotstarbega hoonestatavate kinnistute pindala on 60 621 m² ja ligi 10,94 hektarit on üldkasutatav maa, ühiskondlike ehitiste maa ja transpordimaa sihtotstarbega kinnistute pindala.Detailplaneeringu kohaselt on võimalik 82 kinnistule ehitada kuni 38 ühepereelamut ja 5korruselisi korterelamuid kokku kuni 527 korteriga.

Hetkel kuum