• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sony võib uue PS4ga kasumit teenida

  Sony on viimase seitsme aasta jooksul turule toonud mitu versiooni PlayStation 3st, kuid paraku on pidanud neid ikka ja jälle kahjumiga müüma. Nüüd tuleb turule Play­Station 4 ja turu-uuringufirma IHS prognoosib, et Sony võib sellega isegi kasumit teenida.

  Sony PlayStation 4 analüüs näitab, et elektroonikatootja on kokku pannud konsooli, mille tootmiskulud on väiksemad kui müügihind. PlayStation 4 tootmiskulud on 372 dollarit ja jaemüügihind 399 dollarit. See tähendab IHSi hinnangul firmale 17dollarilist vaheltkasu. “PlayStation 4 võrdlemisi väike materjalikulu võimaldab ettevõttel jõuda kas nulli või teenida isegi pisikese kasumi,” ennustas IHS.
  PlayStation 3 komponendid maksid mõnikord isegi 100 dollarit rohkem, kui oli jaemüügihind. “Kuigi Sony suutis PlayStation 3 tootmiskulusid oluliselt vähendada, polnud ettevõtte eesmärk teenida kasumit konsoolilt endalt, vaid mängude müügist,” ütles IHSi kulude võrdlusanalüüsi juht Andrew Rassweiler CNBC-le. “Seekord võib Sony jõuda seadmetega nullpunkti või isegi kasumisse,” lisas ta.
  Graafikas on konsoolid võrdsed. PlayStation 4 plaatide lugemise laserseade maksab 28 dollarit. PlayStation 3 mudeli jaoks aastal 2009 maksis sama komponent 66 dollarit.
  Esimese 24 tunniga müüs Sony Ameerika Ühendriikides ja Kanadas 1 miljon PlayStation 4. Sel reedel jõuab uus konsool Euroopasse ja ­Ladina-Ameerikasse.
  Konkurent Microsoft Xbox One tuleb USAs müügile reedel ja see maksab 499 dollarit. Microsoftile on Xbox esimene uus konsool seitsme aasta jooksul. Sarnaselt PlayStation 4ga, on ka uue Xboxi sees arendajasõbralik 8tuumane protsessor ja 8 GB RAMi.
  Need, kes plaanivad endale uut konsooli osta, tahavad kindlasti teada, millisel konsoolil on parem graafika. Tegelikult on seda väga keeruline öelda. Veebilehe trustedreviews.com sõnul on graafika erinevus konsoolide vahel väga väike. Tavaliselt saab graafikat hinnata selle järgi, mis on konsoolidel “kapoti” all, aga seekord on mõlemad konsoolid näitajate poolest võrdsed.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
November oli Tallinna lennujaamale oodatust parem
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.