5. detsember 2013 kell 18:34

Euro dollari vastu kuu tipus

Pärast Euroopa Keskpanga Mario Draghi sõnavõttu täna päeval kallines euro Ühendriikide dollari vastu kuu kõige kõrgema tasemeni.

Läinud kuul alandas keskpank üllatuslikult peamist intressimäära, et võidelda langeva inflatsiooniga ning tekitades spekulatsiooni, et pank võib veel leevendamise plaane pidada, vahendab MarketWatch. Kuigi seekord pank alandas enda inflatsiooniprognoosi, siis täiendavad stiimuleid ei avalikustatud.

"Investorid on eurosid kokku ostmas täna pärast Draghi ütlusi, et neil ei ole kiiret stiimulite peatamisega," kommenteeris BK Asset Managementi tegevdirektor Kathy Lien. "Keskpank on rahul praeguse monetaarpoliitikaga ning tahab näha, kuidas majandus reageerib viimasele intressimäära langetamisele enne, kui võetakse uusi samme ette," lisas Lien.

Euro tõusis täna päevasiseselt 1,3653 dollarini, liikudes kõrgeima sulgemistaseme suunas pärast oktoobri lõppu. Enne kohtumist võrdus euro 1,3542 dollariga.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum