• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: võlakirjad ja aktsiad languses, dollar plussis

  Föderaalreservi viimase kohtumise aruanne näitas, et stiimulite koomale tõmbamisega tõenäoliselt jätkatakse. Samal ajal hoiatas Rahvusvaheline Valuutafond globaalse majanduse riskide eest ja aktsiaturud läksid koos võlakirjadega langusse.

  Fedi aruandest nähtus, et keskpank plaanib stiimuleid jätkuvalt koomale tõmmata, kui majanduse väljavaade ei muutu halvemaks. Turud ootavad keskpangalt selgust järgmiste sammude üle, kuna ühe tegurina kukkus töötusemäär läinud kuul 6,6%ni, mis on vaid 0,1 protsendipunkti kaugusel Föderaalreservi seatud eesmärgist.
  IMF samal ajal hoiatas, et edasi kestvad rahutused arenevatel turgudel ning eurotsooni deflatsioon kahjustavad maailmamajanduse väljavaadet.
  USA valitsusvõlakirjade hinnad olid täna languses, mis tähendab, et nende tootlused tõusid. 10aastase valitsusvõlakirja tootlus tõusis tänasega 3 baaspunkti, 2,74%ni.
  Samal ajal rallis maagaasi hind 11% ning tõusis kõrgeima tasemeni pärast 2008. aastat. Ilmaprognooside kohaselt on veelgi enam külma õhku tulemas enamikesse Ühendriikide osariikidesse. Aasta algusest on maagaasi hind USAs kallinenud 45%.
  S&P 500 kukkus tänasega 0,65% ning sulgus 1828,75 punktil. Dow Jonesi tööstuskeskmine andis järele 0,56% ja läks õhtule 16 040,56 punktil. Nasdaqi komposiitindeks andis järele 0,82% ning sulgus 4237,95 punkti peal.
  Kulla hind oli täna tugeva dollari tõttu languses, odavnedes esimest korda viimase üheksa kauplemispäeva jooksul. Väärismetalli unts odavnes 0,97% ning maksis 1311,50 dollarit. Nafta kallines samal ajal 1% jagu, tõustes 103,45 dollarini barrelist.
  Valuutaturul kallines dollar täna suure hulga arenevate turgude valuutade vastu. Euro odavnes dollari vastu 0,17% ning võrdus päeva lõpus 1,3735 dollariga.
   
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Sulev Alajõe: Pärnu majandusarengut takistav oskustööjõu nappus istub haridussüsteemi augus
Kohalikele tugevustele rajatud spetsialistiõpe aitab piirkonda investoritele atraktiivsemaks muuta, kirjutab Eesti 200 esinumber kohalikel valimistel Pärnus Sulev Alajõe vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kohalikele tugevustele rajatud spetsialistiõpe aitab piirkonda investoritele atraktiivsemaks muuta, kirjutab Eesti 200 esinumber kohalikel valimistel Pärnus Sulev Alajõe vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kulla hind langeb rahatrüki vähendamise ootuses
Kulla hind langes täna enam kui viie nädala madalaima tasemeni, millele aitas kaasa dollari odavnemine. Investorid hoiavad kullal silma peal, sest sellel nädalal toimub Föderaalreservi kohtumine, kust investorid ootavad vihjeid rahapoliitika karmistamise kohta, vahendab Reuters.
Kulla hind langes täna enam kui viie nädala madalaima tasemeni, millele aitas kaasa dollari odavnemine. Investorid hoiavad kullal silma peal, sest sellel nädalal toimub Föderaalreservi kohtumine, kust investorid ootavad vihjeid rahapoliitika karmistamise kohta, vahendab Reuters.
Tootjahinnaindeks tõusis üle 15 protsendi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Kodulavastus - nipp, mis aitab müügile ja üürile kaasa
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.