9. juuli 2014 kell 8:09

Harju Elekter müüs osaluse

Harju Elekter ja Prysmian Finland Oy sõlmisid täna lepingu, millega Harju Elekter müüb oma 34% osaluse ASis Draka Keila Cables tuumikinvestorile Prysmian Group.

Läbirääkimiste käigus kujunes müügitehingu hinnaks 6,2 miljonit eurot, seisab ettevõtte börsiteates. ASi Draka Keila Cables eeldatav väärtus Harju Elektri esimese poolaasta konsolideeritud finantsaruandes on 4,2 miljonit eurot. Seega kujuneb tehingu eeldatavaks kasumiks 2 miljonit eurot, mis kajastub finantstuluna kontserni kolmanda kvartali kasumiaruandes.

Osaluse müük on strateegiline otsus, mis võimaldab Harju Elektril keskenduda rohkem põhitegevusega seotud firmade haldamisele ja elektrotehnilise äri laiendamisele, sh Soome suurima alajaamade tootja Finnkumu Oy ostu finantseerimisele. Ettevõte jätkab koostööd ASiga Draka Keila Cables madalpinge- ja teiste kaablitoodete hangete puhul, jätkuvad ka pikaajalised tootmispindade rendilepingud.

AS Harju Elekter on KP/MP seadmete ja materjalide tootja Balti riikides. Gruppi kuuluvad elektriseadmete valmistajatehased Eestis, Soomes ja Leedus: AS Harju Elekter Elektrotehnika (100%), Satmatic Oy (100%), Finnkumu Oy (100%) ja Rifas UAB (63%) ning telekommunikatsioonitoodete valmistaja AS Harju Elekter Teletehnika (100%). Lisaks on ASil Harju Elekter finantsinvesteeringud Läti elektriseadmete müügifirmas SIA Energokomplekss (14%) ja Soome börsiettevõttes PKC Group Oyj (5%).

Prysmian Group on energeetika- ja telekommunikatsioonikaablite ja -süsteemide tootja. Üle 130aastase tootmiskogemusega Prysmian Groupil on 50 riigis kokku 91 tehast, kus töötab ligi 19 000 töötajat. Grupi 2013. aasta käive ulatus 7 miljardi euroni.

Autor: 1321-aripaev

Hetkel kuum