15. september 2014 kell 9:08

Tööstused tutvustavad lastele toiduvalmistamise köögipoolt

Eesti toidutööstuse esindajad räägivad septembrikuu jooksul 26 Eesti koolis, kuidas valmivad vorst, juust, leib ja teised toiduained, teatas toiduainetööstuse liit.

Liidu juhi Sirje Potisepa sõnul on noorte teadlikkus Eesti toidust ja toidutootmisest suhteliselt madal. Kui kunagi olid ekskursioonid toidutööstustesse koolilaste seas väga populaarsed, siis nüüd on hügieeninõudmised nii kõrgele viidud, et külastajaid pole enam võimalik tootmise kõige põnevamate lõikude juurde lasta.

„Põhimõtteliselt selgitame lastele, kuidas saavad moos kommi sisse ja augud juustu sisse,“ ütles Potisepp. „Räägime toidutootmise köögipoolest alates sellest, kust tuleb tooraine, lõpetades pakendamisega.“

Külalistunde viivad koolides läbi Balbiino, Leiburi, Maag Piimatööstuse, Põltsamaa Felixi, Saarioineni, Saku Õlletehase, A le Coqi, Valio jt ettevõtete esindajad.

Autor: 1321-aripaev

Hetkel kuum